用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 金巴倫道迦南2011 N class
go

金巴倫道迦南2011 N class [複製鏈接]

我都收到信啦, 好多野要填.....是否所有人都是今個星期六交回學校??

我是昨天收到信的, 星期六 9:00AM 要去交表

我昨天問咗學校, 茶點已包括在雜費內..

其實我開頭都唔信, 所以我分別在星期二及星期三打咗2次去問, 佢地都話包咗......請問有冇其他家長可以求證???

請問你地係邊度睇到編班號碼架?? 點解我允唔到??

封信只係講 2010-2011 N1 收$2700, 佢講2011-2012可能會加價,等社會福利處批. 另外,其實我都擔心2歲人仔搭校車安全問題, 不過我住得遠冇辨法, 允姐姐帶有唔放心,如果落雨仲麻煩
原帖由 chanwendy 於 11-4-14 14:39 發表

我諗嗰個只係註冊的分組咋, n1 班係以顏色 (am) 同生果 (pm) 分組的, 應該到家長會時先會知, 因為都未定晒學生, 佢之後應該會 call 返 waiting.
封信唔係已經講咗學費係 $2700 咩, 呢個價錢我大女三年前都係呢個價 ...

chanwendy, 多謝你分享以你所講都應該問題不大,不過係車程長D 囉!
原帖由 chanwendy 於 11-4-14 16:30 發表

其實你有咩擔心呢, 我唔知其他家長會擔心咩, 我自己就冇呢個問題了.  可能我係住得近啦, 車程只係 15 分鐘, 加上每朝親自送上車, 有保姆幫手接小朋友上車, 肯定大家坐定晒先開車, 細個啲的會同佢地扣安全帶, 大個 ...

請問有冇人在4/16號已幫小朋友留位讀8月識應班??

回覆 34# dorajoyce 的文章

是否k1都是每星期2次net?

回覆 41# Sugarbabegirl 的文章

註冊當日學校比咗份通告有關家長日的詳情 及適應班資料.....我唸細B冇得返8月適應班,但家長會應該所有人都有架......因為我嗰日問過老師訂校服詳情都會係家長日講

我個B係大仔, 佢地有問我會唔會參加8月適應班,有回條,家長會資料,及彩色校訊......如果你哋真係有疑問,不如直接打去問學校會清楚D, 唔使估估吓!!!
原帖由 dorajoyce 於 11-4-19 14:01 發表
ee....註冊程疔..入到去俾收據...then 去後面d 枱..每張枱有2位老師...俾通告同問你搭吾搭校車...同埋有張color 既迦南既校園生活既相咁

請教一吓上適應班會做D咩架???如果小朋友唔想,會唔會9月返學時追唔上其他小朋友???你哋係咪全部都返適應班呢?
原帖由 chanwendy 於 11-4-21 12:40 發表
我大女當年上適應班時, 我都以為佢會喊, 點知老師話佢係少數冇喊過的小朋友, 佢只係最後一日適應班時先有少少想喊, 但都冇喊到. 所以真係唔需要太擔心, 你以為佢會喊, 可能最後半滴眼淚都冇都唔出奇. ...
‹ 上一主題|下一主題