用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 想報小一面試班家長請小心
樓主: happy2010
go

想報小一面試班家長請小心 [複製鏈接]

係旺X 朗XX 對面有一間不知所謂小一面試朗誦補習,LXXXXXXX KXX。 門囗殘殘舊舊,入到去就更殘。不過D宣傳單張好似好pro 咁,比佢誤導以為好好,報咗8項比賽,比賽個日行政超亂,參賽小朋友名先到先叫,有時仲要等埋遲到個D,先計分,分紙嗰名寫錯,judge 話"OK,唔緊要!!"

亜女雖然拿了6個獎(當中有3個冠),是甚麼北大機構,原本以為好掂,最慘去到2nd in 時,學校話依D cert. 唔睇,我問佢哋點解,佢地唔講。 後來問我-個教直資小學嘅朋友老師,先知原來依間LxxKXX已black list 咗。

唔忍心見到其他家長被詐騙,才將佢咃D 惡行公告天下,而家惗起都

0    0    0    0

講得絕對冇錯!
由其是D比賽混亂! + 做假!

做假 已經衰! 最慘係學校唔認D cert!

ai....明呃D可憐溉家長唔識嘢la

原帖由 thomasha 於 11-3-22 14:12 發表
小一面試朗誦? 未聽過面試要朗誦喎。

我諗佢地唔係小一面試班,因為一般面試班唔會教朗誦,係教其他野。

我都有同阿仔報名參加呢間機構o既朗誦比賽 (因為貪就手),現場安排極度混亂:
(1) 遲到者可以照上台比賽
(2) 表現得 ...

Just don't wanna give up any chances, like most of the moms.

原帖由 traeh 於 11-3-23 12:16 發表
我唔識呢D小一面試班,不過好奇問下,女拔做乜無端端話你知張cert唔睇?佢地2nd int時應該只係check番證明文件,無需要睇cert

回覆 19# thomasha 的文章

I support you!
終於有時間上嚟bk。我都係唔知咩係「梅」味,「行家」。我只係以用家身份去分享意見。因為我報讀咗通識班(佢地話同小一培訓差唔多),但個課程名不是小一培訓。又報了差不多八個比賽,再加賽前現場演練(每次$280)。所以暑假時差不多曰曰去上堂,對佢地嘅運作有些體會。
(因父母可留center)所以意見是以實地體驗提供的。不像其他人以「上得嚟bk耐」憑感覺去比意見,反正依喥有咁多有經驗嘅用家都話依個center有幾差,嘅然有咁多疑問,不如自己去親身去驗證吓先至批評。

有時「唔知」同「無知」都係相差一線!
‹ 上一主題|下一主題