用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 天神嘉諾撒vs瑪利諾
樓主: muicc
go

天神嘉諾撒vs瑪利諾 [複製鏈接]

Re: 天神嘉諾撒vs瑪利諾

一鳥在手,點都好過百鳥在林

你心多一定要捉隻至大的鳳凰,真要睇你個網有幾大啦 !

人地有家姐讀僅必收,舊生跟著,跟住先係其他!

你考慮清楚啦,小心太貪心連麻雀都捉唔到隻,最後得隻。。。。。你估啦 !

Msma

天神的數學,比MCS 好 !

唔好神話化MCS! 抽獎入去的一樣有D好唔掂架 !

Msma

當然係好即是好啦,有些落後的學生是正常的,每間學校也有。

香港起碼有三十間小學都可用呢個sentense 來形容!

亦唔可因十個八個好些小又上傳媒的學生就以遍蓋全話
mcs的程度高過其他學校好多!

都係小學一間! 
Msma

我並無話過 good hope係excellent and 'low-profile'....,呢d係你講的說話詐,我中意乜學校,係我內心有把呎,並無必要同你解釋  !

無step down 其他學校窩,只講事實,唔好人地唔話 dgs mcs 係excellent 就話人地step down 因先得架 ! 

只係覺得太多人當呢兩間係super super 小學,真太神話化啦 ! 

老實叻的學校又點會比人 step down到呢 ?做乜一定要我去讚呢 ?

不過想話比人聽,好學校香港大把,唔認同讀得呢兩間小學就高人幾班 !

你唔agree我無所為窩!我都唔agreed 你話呢兩間係至超及窩 ! 唔通真要我話 "全講乜校都唔好去讀啦 ,讀mcs dgs 得架啦,呢兩間先係全港至勁架,讀得個d 個個天材,其他學校邊有得比呢 "哇!呢句我真係點都講唔出窩 ! 咁又問要咁講先arm 呀 先上來post 得message 丫 ?what is the point ?

留意視學報告 ?不如留意下政府係資源分配係幾大細超啦,超及名校(你地話個d) 得的資助一定往往比街坊小學多好多!
咁都出唔度叻人 ?真係唔該將所有資源比晒d 街坊小學啦 !

有25分唔去搏天神,而去博mcs?真係太冒險啦!
Msma

其實一樣有 mcs 舊生個女唔入返mcs ,因舊生話佢理科唔夠好窩,第日做唔到醫生窩 !亦有 dgs 舊生個女唔去dgs 話學校要求高,同學好比較,好辛苦窩,亦有 ghs 同st mary 舊生個女無返去讀,話d修女過嚴窩! 咁個個人都有理由架啦,並唔代表間學校唔好窩!
Msma
‹ 上一主題|下一主題