用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 St. Margaret, 林文燦, 真道, 祟真國際, 比你點揀? ...
go

St. Margaret, 林文燦, 真道, 祟真國際, 比你點揀? [複製鏈接]

好頭痕     , 家住西貢, 讀國際幼稚園, 外籍爸爸, 普通話勁水皮呀媽, 怕醜獨女, 但一熟咗就好鬼巴渣, 流利中英文, 國語ok, 學校有教亦有補習, 應該唔大問題, 但呀女受唔到壓力, 幼稚園默書已迫到佢喊到話唔返學 (好陰公, 但係講緊背5個字啫 ), 冇心裝載唔認得d字, 明明學完轉頭可以比返哂我, 唔鐘意坐定定做功課, 15分鐘都唔得, 但坐定畫2個鐘畫, 或2個鐘陶瓷又唔見佢有問題

呀爸唔係太理功課, 鬼佬覺得要free learning, 其實我覺得佢懶, 呀媽勁忙, 最快都要8:00-8:30先返到屋企, 現時多數由姐姐督住做功課

貪 St Margaret 走國際路線又有中學唔駛煩, 但係冇校車, 要搭1粒鐘車 (轉1程)

林文燦, 不錯幾鐘意, 未知有冇校車, 但冇中學

真道, 好似幾好, 又有中學, 有一架巴士直到, 或者有校車

祟真國際好似不錯, 但好遠好隔涉

各位家長, 如果係你, 你會點揀?   
   0    0    0    0

回覆 2# bchi 的文章

多謝意見,請問bchi st Margaret 有咩什費要交呢?成2千蚊一個月?

bchi,
icic, thx, 原來加埋校車膳食及興趣班, 咁都ok嘅, 最衰冇校車, 如果有校車由西貢去, 再多d我都願意比呀

一家四口子,
多謝你嘅意見呀, 我都好鍾意真道, 但係我怕呀女d英文會退步呀, 我有個friend個女都係mix, d 英文仲好過我個女, 佢响一間挣崩頭嘅英文小學讀咗年多 (hehe...都係我原先嘅目標之一), 因為冇咩機會講嘅關係, 佢d英文退步得好勁, 當佢父母帶佢去in返鬼仔學校後, 2 間鬼仔學校都評佢嘅英文係below average, 仲要搵補習老師補英文tim, 再加上我自己嘅"大鑊"經驗, 所以我真係好担心呀

唔駛驚, 我冇$但都爭住入

一家四口,
請問功課多嗎?

not the one in yaumatei ar.     

Is there any school bus service from tai po or yuen long to st. margaret? we like country side coz' i am a 村姑

hehe...我緊係認得靚女啦, 本來想打比你, 但我比人偷咗個電話, 好彩响度見到你唧, 而家都未決定到, 今日峰迴路轉呀, 頭都大哂呀, 你得閒call我啦
‹ 上一主題|下一主題