用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 拔萃男書院附屬小學 2nd Interview 砌唔到還有機會嗎?
樓主: yeungyeung88
go

2nd Interview 砌唔到還有機會嗎? [複製鏈接]

回覆:2nd Interview 砌唔到還有機會嗎?

係用哂5張咭去砌?我仔話有D咭好似唔關事。

引用:Quote:bbalau+發表於+13-11-29+15:11+係用

原帖由 MSBOY 於 13-11-29 發表
Yes....your son is right
出嚟話冇砌哂,嚇得我吖

引用:Quote:快樂諾言+發表於+13-11-29+15:33+基

Why English standard counted for task 2? You mean the video? It was in Chinese wor.
Hahaha my son said no voice over but only background music

引用:係要用5張咭砌的。 +

原帖由 lingyan828 於 13-11-29 發表
係要用5張咭砌的。
I think there were more than 1 type of "puzzles". Seems like my son was not asked to come up with a shape...

引用:Quote:manlee22+發表於+13-11-29+15:57+我

Same here.
My boy said his video was abt salad

引用:小兒面試內容如下:父母離開面試室時,校長只

原帖由 快樂諾言 於 13-11-29 發表
小兒面試內容如下:
父母離開面試室時,校長只是問了小兒叫什麼名字,然後就開始第一個task.
Task 1 : 有5張正 ...
你仔好勁喎!我仔task 1 似你仔做的,佢說不出形狀(如三角,正方),只說有不規則缐條,共五塊咭片,我仔話有D咭片沒有關係的,所以冇用哂咭片。

引用:Quote:原帖由+bbalau+於+13-11-29+發表I+th

原帖由 aerogeo 於 13-12-02 發表
I also heard some boys were asked about 排咭講故事,not only one parent said that already.  Would it ...
As for  my boy, its easier for him to do the story telling than puzzles.

引用:Quote:valerielee+發表於+13-12-5+14:45+「

原帖由 快樂諾言 於 13-12-05 發表
傳聞嘛,總要誇張一些,再加點想像力吧.
告訴您一個小秘密:小兒YW 1st int. 時,看到同組另一位小朋友看書 ...
我也有個小秘密。小兒first in DBS 時,見到有個CCXG的學生在等候時冇耐性,離坐,又彈來彈去,給在場老師/哥哥記低了考生號碼。我問小兒,為什麼你知道他是CCXG呢?小兒說他著校服㗎,校服上寫住CCXG。入CCXG終極目標就是要入DBS,氣死爸媽了。

引用:回覆+MSBOY+的帖子 根據以往歷史,+成功應

原帖由 yeungyeung88 於 13-12-09 發表
回覆 MSBOY 的帖子

根據以往歷史, 成功應該系有4-5頁紙, 估計應該系D入學及註冊資料.
It's really nerve wrecking

引用:回覆+MSBOY+的帖子 根據以往歷史,+成功應

原帖由 yeungyeung88 於 13-12-09 發表
回覆 MSBOY 的帖子

根據以往歷史, 成功應該系有4-5頁紙, 估計應該系D入學及註冊資料.
It's really nerve wrecking

引用:May+i+ask,+if+you+got+the+offer+from+DBS

原帖由 MSBOY 於 13-12-11 發表
May i ask, if you got the offer from DBS, will u still go to the 3rd in of Ying Wah?
I probably won't.  Close file.

引用:禾巧煎章呀

原帖由 MSBOY 於 13-12-18 發表
禾巧煎章呀
禾刀C😆😆

MSBOY    發表於 13-12-18 09:46
‹ 上一主題|下一主題