用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 今日民x面試不吐不快
樓主: laikaka
go

今日民x面試不吐不快   [複製鏈接]

回覆:今日民x面試不吐不快

個人經驗,超唔like 佢收form 安排,明知這是遊戲規則,我只有遵守。可憐果日排足兩小時的公公婆婆,大肚婆,甚至有媽媽抱住new born 去排隊。如果校方可以從別人角度想想,應該可以有更caring 嘅安排。

引用:Quote:原帖由+bbalau+於+13-11-17+發表個人

原帖由 xoshan1025 於 13-11-17 發表
你覺得人地可憐姐,或者當時人覺得ok呢,唔ok都離開左或者唔報!個個都知呢d係學校規矩,無得改變,何必呢 ...
嘩!好涼薄呀。就係知道遊戲規則,咪忍住都要排囉。你嘅說話等於同公公婆婆,大肚婆,抱住new born既人講:「明知地鐵冇位坐,你唔去踏的士。」

Jane1983    發表於 13-11-17 18:22

一篤weewee 就睇出該校和不同家長嘅同理心。其實間學校咁大大大大大,可考慮開多少少地方俾人入去等。作為「全港名幼」,好多小朋友老遠來到面試,急weewee係好正常。有時小朋友急,白撞衝入去茶餐廳,人地都借廁所啦。何況作為一所幼稚園,家長有合理期望學校會借廁所俾唔係嚟白撞既小朋友。

引用:Oh+有人出來講事實,學校攪咁大型的intervi

原帖由 kkwish 於 13-11-20 發表
Oh 有人出來講事實,學校攪咁大型的interview 竟然唔預來訪者有如廁需要,好唔惦

...

引用:Quote:原帖由+lamlamkids+於+13-11-20+發表

原帖由 kkwish 於 13-11-20 發表
我諗下下要講咩個人是否做好準備,真係更冇意思,而家就係發生了事情(小朋友急尿)而去檢討學校的做法。你 ...
其實小朋友忍尿好勁,佢地忍忍忍忍忍到爆個一刻先出聲。如果唔係「我為人人」幼稚園就唔會裝個廁所係課室啦。樓主個小朋友叫wee wee ,老師竟然提議佢行去九龍城廣場,我想了解九龍城廣場個廁所仲近過「我為人人」幼稚園二樓個廁所?請賜教。

引用:Quote:原帖由+lamlamkids+於+13-11-20+發表

原帖由 belgiumchoco 於 13-11-20 發表
請問你考公開試幾歲? 正在剛戒片之年齡? 如果唔係,點解你會以自己既能力同2歲小朋友比較?

...
笑咗。

如果幼稚園LA遊學團係堅料,可以又上報!佢地小學遊學團都唔平,又係萬萬聲。小學生去下見識下,獨立下,無可厚非。但幼稚園遊學團真浮誇。

引用:Quote:原帖由+kwansara+於+13-11-22+發表支

原帖由 danielmama 於 13-11-22 發表
仲可以去同一個廁所

引用:又点止厠所不外借咁簡單呢!就連同行小朋友

原帖由 babyducky 於 13-11-22 發表
又点止厠所不外借咁簡單呢!就連同行小朋友(6歲)也不能進入,獨自坐門口等,門口没人管理的,小朋友要好 ...
唔係化

‹ 上一主題|下一主題