用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局馮晴紀念小學 溤晴小學家長入黎分享下......
go

溤晴小學家長入黎分享下...... [複製鏈接]

Re: 溤晴小學家長入黎分享下......

Hi mabel
妳好,很久沒碰上妳...

大家好..
我也是今年9月馮晴準家長
希望多了解將來小兒在學校的生活
我一直覺得馮晴很多方面都好好..
就是有一樣野擔心..
就是學校學生英文的成績唔高..
唔知係唔係我多心呢

mabel0809

妳說改變了很多,請問是什麼的改變??
同埋我想問問學校午飯的供應商掂唔掂?
會唔會注重下營養,我個仔有Keep住上外籍老師的英文班
因為佢好中意同個老師玩,聽講馮晴中文教得好好,唔知
係唔係指普通話呢?我又問好多問題啦..唔好意思又煩住妳

hi mabel0809

唔好意思,我忙左好幾天都冇咩時間靜靜地打下字
我一點都唔緊張,因為我都有教下小朋友的興趣班的
自已都明白到就算入到間大多數人覺得幾好的學校也要看
到時碰邊個老師,相反就算派到間自已認為麻麻地的學校
也可能遇到些老師同自已個仔好夾,教仔唔可以只係靠晒學校
不過知多D學校的運作冇壞,可以早些計劃下,我想我是一個好
乖的家長

睇到有兩位小朋友就算離開左學校對馮晴仲有一份懷念
就知學校在一定程度上俾到很多溫暖佢地,祝你們都
學業進步,努力囉

明天開學囉

阿仔話好緊張..連帶做家長的我也緊張起來

mabel0809 寫道:
Hi Quenten
我個女一早上床瞓覺,不過佢都好緊張,問左我好多次返學要帶乜,好驚帶漏嘢 .......不過最緊要記得帶攝錄機
今年有得同佢一齊返學     

Hi mabel0809

攝錄機叉緊電

不過靠晒我老婆影,我個仔都10點前上左床
小孩子面對陌生環境難免緊張D,希望好快就習慣啦
‹ 上一主題|下一主題