用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 victoria interview
go

victoria interview [複製鏈接]

我個仔都係5號in,何文田.佢一定唔識只係諗住多個機會見吓人,佢好怕羞.

我今朝in何文田維記 ,下午再去方方幼兒園開放日.簡直係天與地.
我同老公都超級喜歡維記個安排,及校園(對比方方真係好舊好暗)
唉!本身一心諗住方方直升算數,依家好想維記收我個仔呀!!!!
  佢面試得唔算差,但咁多人in真係冇咩把握咋.

原帖由 baronng1 於 11-3-5 18:39 發表
"我今朝in何文田維記 ,下午再去方方幼兒園開放日.簡直係天與地"

同我諗法完全一樣..........
但係Victoria而家好可能offer 2 days / 3 days PN....咁我寧願讀方方5 days AM class la....

你個B係唔係做到晒所有野 ...

我個仔做到2/3,但佢外加左d有趣動作,臨走老師還同佢give five.
唉!見方方d課室咁舊,光線咁暗.而且明知今日係open day都唔刻意佈置一下,令我有d失望.我冇去太子道西個校舍,朋友話更暗.而且n班對正個地盤,老公話起碼要起大半年.我諗都會好噪.

原帖由 baronng1 於 11-3-5 21:48 發表
其實唔知佢點比分....唔知係唔係每一group interview最好表現嗰一個小朋友先入到....希望唔係咁啦

你個B做到2/3;  咁請其他小朋友做到幾多?
同埋可以話俾我地知你小朋友邊個月出世?

我個女in細B班(8-10月出世) 同 ...

我個仔係10尾超細b,佢還要係早產仔比同齡差兩個月,好細粒.佢其實只係返方方pg,in既野同佢返學個d差不多所以佢識識地.我鐘意維記係因為佢真係跟返小朋友年齡分開in,咁大家相差唔會太遠.容易俾分,.我都撞到一個一齊係方方既同學仔,大我個仔三個月佢係第二間課室.呢個安排相當有心.

同班同學表現都好平均,大家不相伯仲,有兩個女仔識講"謝謝",我個仔只係識做動作,但我諗都ok. 我老公見到佢地個time table由九點至三點都有面試,以我地昨天粗略估計一日見大概800多人.咁就算佢收100人,都係8選1.機會真係唔太高.不過d老師真係好好,好有質素.

我諗如果佢收我個仔讀三日,我都會讀.兩日就要諗諗先.

原帖由 cute_melody 於 11-3-12 00:18 發表
我囝囝而家讀緊維記PN 3日班, 佢係細仔, 舊年interview時佢表現都係普普通通, 唔係太突出, 而且又無返佢哋playgroup, 所以都係抱住平常心去interview...當然, 知道收佢嘅時候真係超級開心!!

5/3/2日班嘅學費並唔係 ...

你好,想問吓,你個仔返頭兩個月係唔係你同佢一齊返?我見佢地個網頁寫住,細仔頭兩個月由家長陪同上堂.咁家長係一齊入課室還是如何?

原帖由 cute_melody 於 11-3-14 18:15 發表
其實都無2個月咁長, 陪1個月左右啦, 視乎你小朋友嘅情況...

頭幾日返學, 家長係可以入課室坐喺小朋友隔離, 之後就會坐遠D, 幾日後小朋友開始適應, 家長就去另一個課室等, 如果小朋友大喊, 老師先會要求家長返入課室 ...

非常多謝你,我個仔都唔知入唔入到.唉!!

講講下,下星期出結果啦!大家心情如何.我自已都算平靜,但有小小心急想知.
‹ 上一主題|下一主題