用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 星島日報 來論 - 回應扭曲TSA 之言論 ( 值得花時間一看 ...
go

星島日報 來論 - 回應扭曲TSA 之言論 ( 值得花時間一看) [複製鏈接]

作者係乜身份或乜水唔重要.  大道理/大方向,特別係教育理論, 容乜易講.  實行到先係最重要, 負評咁多都話冇問題?重覺得人老屈?

點解實行唔到先?個校長咪實行到囉!

道理講得通嘅,實行唔到,即係實行上有問題啦!

依家有啲人,自己講十次當有十把聲音;將自己個團體代表全港,都唔知醜字點寫。

其實你咁欣賞傳統教學真係唔應該走國際路線呢?

好衰唔衰國際校都有考類似TSA嘅嘢,即係話TSA唔係傳统學校嘅專利。

阿仔間cheap cheap私校,真係傳统過傳統,但仔女考咗TSA,父母都唔知。我係前一排先知原來個個要考TSA嘅。以前我仲以為係抽中先考。

請問是幾多年前呢?

和幾多年前有咩閱係?阿大阿二都讀大學了,如果要操TSA,當時不是更有誘因嗎?依家都有人話TSA和殺校有關,當時真係殺紧校,不是更有誘因操TSA嗎?那麼?為甚麽當時能不操,而現在却要操到天昏地暗?

縂结:自作孽!

自作孽却要找代死鬼,是何道理?
‹ 上一主題|下一主題