用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 最後再談TTCA
樓主: Love_dd
go

最後再談TTCA [複製鏈接]

原帖由 huayan 於 09-9-8 13:58 發表
校長赤裸 !

家長更加赤裸裸!

赤裸裸,有嘢睇!

我家大少話:如果是真理(我估係美女),咁赤裸裸當然好啦!但如果里面是草包、毒瘤。咁唔該着番件衫,唔係人人可頂得往!

原帖由 bkfriend 於 09-9-9 11:58 發表

有時候都好高興見到你2位發言, 咁即是版主好快cut post....

係囉!

雖然唔想,不過冇所謂,地方始終係BK嘅,大神想點就點。

除咗我,仲有邊個?

原帖由 mother-cat 於 09-9-9 14:09 發表
5歲的醜女當然可以18變.
醜小鴨很快已變成天鵝.
'草包,毒瘤'是外人亂扣的帽子.
'毒瘤明'就是一個好例子.

我唔知TTCA成件事的詳情,所以,我一向以來都冇評論過此事。草包也好、毒瘤也好,不是指貴校,請別誤会。

原帖由 Reximom 於 09-9-9 14:43 發表

mug香港既學校一定”是一處講愛的地方”架咩? 由幾時開始架, 點解我唔知既?
Mug唔係話學校係一個作育英才的地方, “一處講愛的地方”, 好似係講教堂多d喎!...

一針見血:学校是一作育英才的地方,別把學校當教堂。學校要愛學生,而不好"講愛"學生。

"講愛"的地方在教堂!

原帖由 KOKOMAN 於 09-9-9 20:48 發表
我姪仔係到讀我唔算家長嗎? 我都有陪佢聽家長講座,希望佢今年會考夠高分,學那''極少數''會考高分嘅師兄可過檔去DBS、莊啟程或恒商等大船啦!

莊啓程、恆商會收,DBS未必收。高分唔係大曬。

如學校有千般不是,讓學生有離心,是一件事。但如果是長輩在旁鼓動,咁就唔好啦,不知你同意不,忠心是一種美德。

不過,我要鄭重強調,我們不再在這裡留言並不表示下列的說話是真理....

咁就好啦。正如前文說過,如果光脫脫展露的是垃圾,真的會引起不安。
‹ 上一主題|下一主題