用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 大埔道崇真幼稚園家長分享站-Part 2
樓主: 跳跳虎
go

大埔道崇真幼稚園家長分享站-Part 2 [複製鏈接]

Re: 大埔道崇真幼稚園家長分享站-Part 2

各位,

想請問有無K2 & K3 的家長, 小朋友現在返緊 [size=large]英語全方位想請問:

1. 午睡及食飯是否與全日班一起進行, 午睡的地方會唔會好多小朋友一起睡呢?
2. 你地覺得小朋友返左全方位後, 英文方面有無進步呢?
3. 你地返學後, 還會唔會再有其它課外活動比佢地參加?

唔好意思! 大多問題因為學校要在24/6 前回覆及交錢, 我自己就心大心細, 唔知比唔比佢讀好, 因為如下午放4:30, 就唔可以再有其它活動幫佢報      

Hi 多謝各位媽咪的回覆   

見到你地的留言, 另我對全方位的課程了解多d, 加上我問校務處羅小姐, 話今年全方位只得15個小朋友一班, 咁老師就可容易照顧到每個小朋友呢!
加上因我家的印印平日在家唔多喜歡同我囡囡玩, 所以與其佢在家時常睇電視, 不如在校好過.
但我現在最怕係佢下午訓覺後的時間, 因囡囡係好容易比蚊咬, 用開的蚊膏唔可維持咁耐, 我怕佢下午後在校比蚊咬, 想請問你地的小朋友用什麼方法去防蚊咬    

好開心! 老師通知我囡囡都得了品行獎, 叫我2/7 要出席

Hi ebeltang,

真係呀! 等我還以為係分豬肉獎  

另外想問大概幾點完畢?? 因我囡囡星期六係最忙, 上午返的英文班要請假

Tks!

Hi Irene,

Tks!   
你會唔會考慮比柏霖讀全方位 或全日班呀?  那天開生日會都唔記得問你

Hi ebeltang,

Tks! 原來會到12:00, 咁我都可預到時間.

我知道及見過個部蚊機的{{威力}}     因有一天見到嬸嬸佢地拿出來清潔, 還聽到嬸嬸講話早3天前才清潔完, 咁快就吸到咁多蚊呀   

想請問全日班的家長:

你地在那裡買枕頭及被呢?  size 要幾大呢?
另外要否要多帶牙刷及杯比佢地每天吃飯後刷牙用
請指教, 開始有d 擔心佢9月開學後, 唔知能否適應

Hi wyl,

咁是否買張被[心], 用返祟真個被袋套住, 每個星期五就取個被袋回家洗呢?  
點解學校唔找間洗衣公司, 每星期五收回所有的被袋攞去洗,咁收返家長的清洗費咪重好
另外, 你會用什麼防蚊方法呀? 因我囡勁野蚊, 佢在k1時每天都塗防蚊膏, 蚊貼加蚊機, 但蚊膏最多都係5個鐘, 其餘的蚊貼及機都無用, 我怕下午我囡就係d蚊下午茶的茶點呀

各位如有什麼好的防蚊方法, 請告知    Tks

Hi wyl,

我今天接囡囡放學時, 見到佢地訓覺的床&地方, 另我有d擔心 :-|    (
而[被袋] 就如你所講的只是放回被及枕頭.
‹ 上一主題|下一主題