用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天主教聖瑪加利大幼稚園 讀 '聖瑪加利大幼稚園' 家長入來傾傾啦!(PART 4) ...
樓主: JoJo
go

讀 '聖瑪加利大幼稚園' 家長入來傾傾啦!(PART 4) [複製鏈接]

有無小朋友9月會去下低義呀....

我的小朋友都是下低義的....坐褓姆車....

原帖由 CyrusMaMe 於 09-9-7 01:32 發表
大家好, 好耐無見啦 我公司自從唔記得係5月定6月開始唔比人上forum啦, 攪到我上唔到bk, 好慘呀 我囝囝今年讀下低義班, 返左1日學咁多, so far都好似無咩事咁.....雖然係咁, 我又開始計劃下升小一 ...

我想問哥哥現在是k2, 我想幫12月出生的妹妹報來年的k1............哥哥讀k1時已經問過eva老師, 她說唔好浪費時間, 她們是不收細b的, 要我等多一年做大女.....但係如果做大女就無機會同哥哥一齊返學了.....

我應該點做呢....

但係遲了一年, 回來時哥哥已畢左業了....我希望他們可以有機會一齊上幼稚園呢.....

原帖由 JoJo 於 09-10-6 14:11 發表
tautaub,
我所知真係唔會收細B (政策已改了). 最多係睇下出面邊度收細妹, 比細妹係出年讀一年K1. 再返黎呢度重讀 K1.. 我諗只可以咁樣.  

請問有無人知升旗隊集會果日係唔係要穿制服上學, 定放學要自己換....那天是星期四, 是穿運動服呢....

我想問高班會大約幾時影畢業相架, 同埋果日家長自己可唔可以幫他們影相架

回覆 1092# BoBo1021 的文章

唔該哂...
‹ 上一主題|下一主題