用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 Kwun tong - ST. JOE
樓主: dlmcdlcl
go

Kwun tong - ST. JOE [複製鏈接]

今日 IN ST. JOE, 除左個校園細 & 舊外, 其餘既野都唔錯. 起碼個校長真係好目標明確, 講明係教深好多.

我仔話 INTERVIEW 完全冇問學術既野, 又冇問英文 (但我個FRIEND 個仔話有問2條), 只係玩積木, 用中文問屋企有咩人, DADDY 媽咪做乜野工作. 仲有畫左幅畫. 佢話畫車.

我估唔到冇問英文, 因為點名時, 老師都有問"WHAT'S YOUR NAME" 小朋友就講比老師知. 加上ST. JOE 講大部係英文教, 連個VCD 都係全英, 我介以為INTERVIEW 都係全英添.

仔仔話冇難度. 不過, 我見都多人APPLY. 都係平常心. 收既, 都會交留位費再等最心儀既小學.

大家又點呀? 我覺得D 嬸嬸就比較冇乜笑容, 有D 惡....
   0    0    0    0

係呀, 所以, 都希望佢會收, 咁就有個定心丸啦. 佢亦唔算差, 真係冇其他OFFER, 就乖乖讀佢. 讀得叻 (希望) 才睇下有冇機會轉走.

另外, 你知唔知係咪唔洗2ND IN, 11月24號知得定唔得?? 一TAKE 過? TKS

@_@ 唔通係老師自己意願去用乜野語言去in?

不過, 唔諗了. 一TAKE過, 安心等24號來臨.

我其他既DSS/PRIVATE SCH 都有排先有RESULT. 等....等....等....

AGREE~ 因為讀ST. JOE 再轉走既都大有人在. 唔係話ST. JOE 差要轉走先得, 只係有D學生真係OUTSTANDING (某程度可能係ST. JOE 教出來的) KEKE

其係, ST. JOE 只係輸蝕在地點. 如果佢坐落九龍城~九龍塘一帶, 肯定好唔同.

原帖由 kc_01k 於 23-10-2010 11:09 PM 發表

希望你快D有粒定心丸啦!

其實ST. JOE真係唔差.

係咪彩德上面果到既新校呀??

基實, 小學部仲舊過中學部, 又細咁多, 都好有需要MOVE去新校舍. KEKE

其實一班40人, 如果佢CONTROL 得好係冇問題. 我仔仔而家幼稚園一班都30人.

唔好諗咁多喇. 大把OFFER 等緊你.

原帖由 mickychow 於 25-10-2010 02:16 PM 發表
睇完你哋講完我真係勁後悔點解唔帶仔仔去考!
其實我有交Form,但係我無帶仔仔去考。因為初頭我交Form 嗰陣真係不太喜歡這校舍,再加上據聞好似成40個小朋友一班,真係覺得麻麻地,C6又話唔鍾意呢間。講真當時我心諗呢 ...

500 咁小??

INTERVIEW 果日果係咪已經係新校長?? 中年女人. 短髮那個?

原帖由 SuperSmallTwins 於 14-11-2010 05:12 PM 發表
聽說今年約500人申請, 到目前還沒有家長已經收到信.
但請問現在的家長認為新的校長與舊的相比如何?

我都估冇500人咁小.

係就好喇..... :p 因為我暫時未有offer, st.joe 都方便我. 所以都想成功.

想問多次,INTERVIEW 果日, 位老師響台上講 "24號之後先出信, 如果冇就落選" 定係 "11月尾會出信, 如果過左24號都未收到, 就係落選?"

因為NEXT week 就係24號喇, 希望早d有信啦.....

TKS!!!! 開始又要EVERYDAY CHECK 信箱了....仲要一日2次.

原帖由 Lilna 於 15-11-2010 11:46 AM 發表
Should be before 24 Nov.

我是全職媽, 通常都係接仔校車時望一望, 冇得話, 2點後就再落去睇, 因為一定派左信.....

原帖由 wkceci 於 15-11-2010 03:29 PM 發表
dlmcdlcl: You can check at the night, no need to make yourself so nervious.

我都想有GOOD NEWS!!!

我估點都有1,2日比家長諗清楚既, 唔洗擔心.
‹ 上一主題|下一主題