用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍禮賢學校 2011 一勇班大招集 !
go

2011 一勇班大招集 ! [複製鏈接]

好呀好呀!! 報到!! 大家一齊交流下!!

今日已第一次欠交功課!! 真激氣!!
做左功課, 阿囡話上o個堂先要帶, 點知唔係! 唉!

我囡就話成班一齊喊, 所以佢都一齊喊, 大家諗起都好笑!! 佢地第一次共患難!! hahaha!!

請問大家小朋友有冇開始溫習默書同測驗呢? 我個囡冇意識要溫書囉!! 開始擔心啦!!!

請問有冇人知道有本書仔係關於閱讀課外書紀錄, 係咪老師收左? 幾時要交? 我個囡帶過一次返嚟之後想做時已唔知係邊! 唔知會唔會唔見左呢?! 問佢又冇印象, 請大家幫幫忙! thanks!

係中文架! 用嚟紀錄睇過咩書, 有寫書名, 自己睇定同父母睇, 喜歡不喜歡...唔知係咪遲d 交呢?! 只怕做唔切!!

回復 27# Aurea 的帖子

終於搵到o個本書仔, 原來係叫"快樂閱讀檔案", 不過唔知幾時交喎!!

正確啦! 我個都係寫呢6個!
係囉! 突然話quiz, 唔知會點考呢!!

請問有冇人知今日有駛唔駛做長河?  見中文得一樣功課, 而長河又帶左返嚟, 但冇寫要做, 定只係做改正?

但個書包真係好重!! 連我幫佢拎都覺得對佢嚟講重左d!!

唔知你地有冇人參加左個家長會呢? 有咩資訊聽到呀?! 我要坐月冇參加呀!! 好可惜!!

多謝呀! 請問有冇人知今日中文生字有邊6個呢?
阿囡只圈得5個! 落, 傘, 愛, 池塘, 房子, 仲有邊個呢?!

Thanks a lot!!

回復 2# naritakudo 的帖子

我囡話有4張紙, 但有兩張係單面喎!! 但閱讀理解好深, 唔係搬字過紙, 真係要理解囉!! 仲未有得派卷, 真係有少少擔心!!
‹ 上一主題|下一主題