用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 喇沙小學 LSPS 小一家長交流區(2011/12)
樓主: InitialD
go

LSPS 小一家長交流區(2011/12) [複製鏈接]

原帖由 maria_lai 於 11-9-9 22:54 發表

通常都同一日UPDATE, 但未必咁快, 你可以夜D再睇

still not update yet until this morning(all class), call to school, they said contact class teacher......
what we can do?

thank you for all, 係呀Sunday有得睇啦!

1E家長,

可否幫忙睇睇Eng(listening) & Science(Workbook)是否學校keep咗, 如果唔係, 就係我啊仔唔見咗law!

原帖由 aiko666 於 11-9-12 10:43 發表

應該係老師收左 , 因為我 check左 都冇 。

Hi aiko666,

多謝你的回覆!
因為我啊仔有時都好大頭蝦吓...

好似睇唔到要一年級訂喎, 我最後都冇交.

請問大家數學小測的模式是怎樣?  明天啊仔第一次小測, 想了解吓比啊仔有所準備.

謝謝!

p.1大多數英默都是在下星期喎!
老師好早之前通知咗, 所以是否睇漏呀?

我都想問校際音樂節是怎樣參加?是否從學校報名或要老師甄選?

原帖由 wck2007 於 11-9-26 23:21 發表
請問一年級樂器班什麼時候通知取錄,可否告知,謝謝.

應該大部份的樂器班己通知家長了, 家長義工都打咗比我啦,
你必如打比他們問吓啦!

原帖由 LuckyHH 於 11-10-1 00:29 發表
Try to click the heading '家課冊' or choose the 遞交日期 '3/10', you should be able to see the HW list if it has been inputted. If not, maybe you try to email your son's classmates on the email list.
...

Thank you LuckyHH, 真係唔講都唔知可以咁樣睇到d details, 我之前都以為每次等Sunday先可以double check.
真係幫咗我地好大忙...^_^

收到通告訂購綱上練習, 請問這個值得訂購嗎, 可否給意見?

數學8寶箱:
[小學數學增值計劃] & [數學,常識試前提升課程] - $332/全年

請問好學生獎勵計劃內所指的 - 校內或校外活動(由學生自我評估的)

這個是指乜嘢活動呢?
是否每一個活動都要完成 - 克己/恆心/勤學/服務....有齊4個才叫完成 or 有其中一個就得呢?

請前輩們指教, 謝謝!!

iclassroom

請問有報讀 iclassroom 綱上練習的家長,
學校是否會派發 - 登入編號及密碼?

你們是否都已收到嗎?
‹ 上一主題|下一主題