用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 想問有乜野才叫特異功能?謝謝求教!
go

想問有乜野才叫特異功能?謝謝求教!   [複製鏈接]

小朋友開心,充實下童年,多左附加價值,為自己增值,最開心;假如為選校可以 (為)校爭光去燃燒時間就宜調整下心態。

王家爸爸    發表於 18-12-20 10:29

王家爸爸 發表於 18-12-20 10:35
天眼通可以透視睇到野,可能係比較有用既特異功能,光明正大咁出貓,如果唔太笨既話,應該會有好成績。:hap ...
太多嘢睇到,未必可以專心做個學生喎

王家爸爸    發表於 18-12-20 13:22

王家爸爸 發表於 18-12-20 13:23
又係喎,有更好睇既,可能最終交白卷。
連學都唔返啦。

有異能仍然若無其事,處之泰然,方為 上乘。

教個小朋友做咩都好,係為做好自己,唔係為外人嘅要求而做。要學,就學欣賞自己同其他人努力所包含嘅智慧。

MrBeast 發表於 19-2-18 08:04
呢d係冇特異功能的人(like mine) 先會咁講
以為要靠嗰啲嘢「升中學」就真係特“異”。
我一向都咁睇。

有好成績包括體藝,一定係自己有天資,付出好多,遇到名師,又能刻苦。
[欲練神功。揮劍自宮。如不自宮。更易成功]
無謂捨易取難

王家爸爸    發表於 19-2-18 10:14
‹ 上一主題|下一主題