用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 很苦惱... 請有經驗的媽媽幫幫忙...
go

很苦惱... 請有經驗的媽媽幫幫忙... [複製鏈接]

我女也是油尖旺區, 學校話b1-b3各佔1/3, 即1-60名是band 1, 60-120是band 2, 120-180是band 3....我都唔知係學校太保守, 定個%真係咁...

“不要問,只可信。“.....唔信又可以點.....我而家好頭痕

muimui2005 發表於 12-4-24 23:53
民生係BAND 1....  但老師話 BAND 2....   

我填銘基第一....   唸緊仲搏唔搏多一間 黃棣珊 (他區) , 機 ...

我女老師話民生係BAND 1

你所講嘅學校, 除左信義, 其他如黃棣珊, 何官, 民生..都係他區, 得2個位,
機會會唔會好微?

我昨晚試填, 填到15巳經填唔落去...

muimui2005 發表於 12-4-25 12:49
問題就係...  我覺得老師有問題, 佢猛話我個仔係B2, 唔好 "痴心妄想填B1的學校...."  但佢又話民生係B2... ...
千祈唔好報嘉道理, 入面大部份係印巴, 菲藉人仕
聽你咁講, 你仔老師好似有D亂黎咁...會唔會因為
佢唔熟油尖旺D學校?
我女老師話如果想博嘅, B2生可選銘基為第一志願
不過, 唔擔保一定博到, 我又唔係好敢博, 好矛盾
我都準備定派位日去叩門

回復 muimui2005 的帖子

是, 派位當日取完結果就去
之前打定電話去心儀學校問,
有d學當日只收報名表,
有d學校會即時或當日下午筆試/面試
‹ 上一主題|下一主題