用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘宣道小學 2009 - 2C 班家長, 埋位啦!!!
樓主: 陳師奶
go

2009 - 2C 班家長, 埋位啦!!! [複製鏈接]

謝謝各位

又要大家幫忙啦!

之前咪有份phonics的revision sheet, 老師比vocab的meaning, 學生要填上全個字.  不知老師收了嗎? 亞仔交了還未見退回. 大家有沒有這張sheet呢? 我想weekend同佢溫. 如果大家有, 可以copy一份給我嗎?

我的email: [email protected]

再多謝大家一次.

原帖由 Cyrusmum 於 10-5-28 18:32 發表
28/5

中  :  1) 識p.91
         2) 31/5默12.1課詞 12.2詞 + 趣10個木字部
         3) 閱(評估二) + 對

英  :  1) GP WS18 P.4 + corr
         2) Revise Quiz + GW Exam
         3) 31/5 Phonics Prac Exam

...

thkids,

不知可否再email一次, 因email上沒有attachment.  Thank you.

原帖由 thkids 於 10-5-29 00:17 發表
我已email給你。

ojmummy,

唔緊要啦.  thkids 已email左比我啦.  呢d事都係成日會發生的. 好彩有呢個平台互通消息.

英文Quiz 要測:
1) Supp Ex 10-11
2) GP Ex 14-17
3) Phonics

大家努力. 加油呀

原帖由 ojmummy 於 10-5-29 17:33 發表

Alan mum,  唔好意思ar,而家先睇到,Alan張phonic revision sheet 係亞囝度ar,前兩日見到,已叫亞囝第二日好比返同學,點知尋日重見到係佢書包度,問佢點解唔比返同學,佢話唔記得咗tim,"激C"!! Sorry ar:adore ...

終於完啦!

學校通告:

學生自備用品:

小一:墊紙、剪刀、顏色水筆、雙面膠紙、膠水

小二:墊紙、剪刀、顏色水筆、雙面膠紙、膠水

小三:墊紙、剪刀、顏色水筆、衣夾四個、畫簿

小四:墊紙、剪刀、膠水、打孔機(如有)

小五:墊紙、橡皮圈五條、衣夾五個

小六:墊紙、剪刀、畫筆(大號)

學生可穿便服。

係唔係學校都唔洗學生做暑期作業呢? 舊年好似聽講P.2會有...
‹ 上一主題|下一主題