用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會青山聖彼得堂兆麟苑幼稚園 兆麟聖彼得堂 06 k1入來傾下丫
樓主: SHRILEY
go

兆麟聖彼得堂 06 k1入來傾下丫 [複製鏈接]

Re: 兆麟聖彼得堂 06 k1入來傾下丫

hello all mum mum:
我想請教吓各位,我仔仔嚟梗11月便要報考兆麟聖彼得堂,請問聲,有乜需要準備同埋注意的?另外,面試當日需要著d咩衫會得體d呀,唔知點解我而家己經開始緊張定喇,仲有d唔知做d咩好,可唔可以指教吓呀?謝謝

hviy
多謝你教路,唉,原來攪小朋友入學仲緊張過自己的,我自己就從來都未煩過讀書d嘢,但對自己個仔就好緊張,可能未試過啦,總之多謝你先,第日再有唔明可唔可以問你呀

hviy 寫道:
peddymama,

兆麟聖彼得interview係好隨意架咋,會幾個小朋友一組俾玩具佢玩,由老師觀察,只要表現合群,唔會爭野玩,老師亦可能會送糖或小玩具給小朋友,睇吓小朋友會唔會先問mami或講多謝,離開時講拜拜等,呢d係睇吓父母平時嘅教導方法,如果小朋友唔肯講野都唔緊要, daddy mami就要有行動去氹佢講, 其實校長都有同我講過,K1仔interveiw點都唔可以响佢幾分鐘嘅表現嚟決定,佢地係會睇父母多過睇小朋友,不是分貧富,而是有無心機教小朋友....interveiw衣着乾淨整齊就得架啦   

我個仔喺嚟緊11月面試喇,想問吓佢地通常幾多號面試架,我知道佢地係1號派表,但就唔知幾多號去in囉,但又因為我要安排個仔去做割包皮呀,咁我想因一因d時間囉,真係麻煩大家呀,唉,好担心呀,又要担心佢身體又要安排佢見學校,真係唔知做得邊樣呀,anyway唔該晒各位     

catnapper, hviy

唔該晒你地呀,如果佢地通常喺11月內in晒咁我就安排11月尾或12月先做囉,真係唔該晒你地呀,係喎,仲有想問吓你地d小朋友讀得開唔開心呀,d老師好唔好呀,有無耐性呀,因為我個仔超級活潑,我驚d老師怕咗佢呀
‹ 上一主題|下一主題