用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 油塘基顯2006學年度家長會
樓主: hermanpapa
go

油塘基顯2006學年度家長會 [複製鏈接]

Re: 油塘基顯2006學年度家長會

HI, 各位家長,你們好!

原來呢到咁熱鬧,最近日間上BK很慢,所以好耐冇黎.
轉眼又一年了,我個小朋友都總算適應了學校生活,而且對學校很有歸屬感,我可以放心啦!

佢好開心好鍾意返學,所以我選基顯第一志願都算冇錯,做父母既都係想自己仔女開心快樂

臻美我地本來收左,但好似有d負面既消息,所以最後還是放棄
我都覺得以前自己既一代只是死讀書,一知半解,所以而家做野總是轉數慢,思考唔夠深遠

星期六有好多活動(自費的),小提琴,普通話,圍棋,劍橋英文,等等......

我地都有班相呀!平時個囡講既同學名,我可以認埋個樣啦!

另外,今日我個囡話原班升2年級喎,連班主任都係。因為班主任很好,所以我很開心呀!

最近唔見Do Do媽上來嘅?佢係唔係唔知呢道呀?

Hi, Ivy,

I have sent you email.  Please check.

YKH1B

Ivy,

Do Do 係我囡個班同學.

dichiu,

鄔老師resigned? 佢教我囡宗教,我個囡除咗自己班主任外,都好鍾意佢,真可惜!

Ah Kwok,

Do Do 而家轉咗搭校車咩?仲有冇自己送飯?

Hermanpapa,

如果要分精英班,多少都有壓力, 我想今年可以原班升,應該唔係分精英班,但P.3就唔知啦!

剛睇咗,真是資深和受人愛戴的老師!

其實好多野可以放係櫃筒架!我女放了祟拜手冊,粉彩,等等....

Ah Kwok,

Seven書包可在邊到買?可唔可以影張相睇下?
我女都係用Dr. Kong,唔好,又水壺位細,但仍很新,惟有繼續用,不過很好奇想睇下Seven點解咁貴!

Thanks sharing.
今年唔捨得買,may be next year after the Dr.Kong turns old.

Hi, Ivy, please check your yahoo email.

真係麻煩您呀! 請打我手提,我到您家附近攞,好嗎?

YKH1B
‹ 上一主題|下一主題