用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 HKPS (Ascot) Uniform
go

HKPS (Ascot) Uniform [複製鏈接]

唔該, 請問如果出外面自己買校服, 個價錢係咪會比在學校買平好多?

今日收到學校信話在校買校服要:

Shirt & Shorts = $180
Sport Wear = $135
Cardigan = $170
School Bag = $120
   0    0    0    0

HKPS (Ascot) Uniform

唔該, 請問如果出外面自己買校服, 個價錢係咪會比在學校買平好多?

今日收到學校信話在校買校服要:

Shirt & Shorts = $180
Sport Wear = $135
Cardigan = $170
School Bag = $120

回覆 2# monkey05 的文章

ok, understand. thank you very much

原帖由 A-Mum 於 11-5-8 22:00 發表
係咪仲有個 party bag?  
買大少少啦,一個 size 著兩年,四年都係買兩次啫

我幫佢量度完, size 2才剛剛好.
如果今年買size 4, 咁件短袖衫咪會變咗成件中袖衫咁著囉....哈哈....諗起都覺得好攪笑, 好可愛.

其實party bag是咩嚟?

原帖由 luiflora 於 11-5-9 17:19 發表

如果你不介紹是二手的,你可以問人地要,在k1時有些學生是會轉校的,以我所知,今年都有人轉校....你的是女or是仔,我可以幫你問.

首先唔該晒你先, 但我諗住買新校服, 始終lee套係佢人生第1套校服. 好有意思.
你個小朋友是否直上K1?

原帖由 A-Mum 於 11-5-9 21:39 發表
環保嘛, size 2 現在剛剛好,容乜易下學期已經唔啱?
學校唔俾係校服上加街外衫,我地太凍就會係校服入面加衫,所以預鬆D好!

Party bag 係 function days 用,如生曰會、Easter party, Christmas party... 買啦 ...

我會買party bag, 但實情入面有d咩gar?

原帖由 siden 於 11-5-9 23:35 發表
Seems everybody has got the letter, but I still haven't

Had better ask the school if I do not receive by wednesday.

Would somebody tell me when is the deadline for payment?

如果你想經學校買校服就要23 May前交form+$. 咁就可以在2 July的 Parents' Day collect埋校服.

原帖由 doll_fish 於 11-5-9 23:28 發表
我今日都收到信買校服,買一套定兩套好?
本 人英文不太好,也沒有選擇英普班(n班下午),但阿女入左,十分擔心她在語言上的適應!

我諗住各買1套先.
我呀仔同你呀女同學仔喎.......我最擔心嘅係, 佢返下午班, 冇得瞓晏覺......

原帖由 Step_C 於 11-5-10 11:01 發表

入面冇野架, 係個袋黎既...

我記得舊年我臨到交$一刻仲係唔知買2定4號好, 個書記姐姐好好人,佢望望我女之後建議我買4號, 佢話可以著多年, 唔使再買... ...

好好笑, 我成日以為party bag裡面會有嘢添......哈哈哈.........

咁聽落你哋都在HKPS讀足4年.

仲有樣嘢想問一問先, 恤衫同運動服是否隔日咁著架?

原帖由 flyinwindhk 於 11-5-10 12:09 發表
星期二、四著體育服、其餘日子著校服

明白, 唔該晒你

我唔諗住參加summer camp呀. 等佢9月返學先join其他同學嘅"勁喊合唱團"

好似$3000, 10堂
‹ 上一主題|下一主題