用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 KV vs MS
樓主: evachan717
go

KV vs MS [複製鏈接]

回覆 17# porporchi 的文章

民生嘅小朋友大部分都好活潑(係我每日接送時見到的),如果到咗佢手就變咗"木"咁就真係要諗吓教法係咪唔夠吸引,因為民生有好多時間安排比啲小朋友玩,例如踩單車、遊樂場、我個女話老師會帶小朋友去室內遊樂場玩轆地勁好玩,如果話民生教嘅嘢唔深,我認冋(因為安排咗好多活動比小朋友),但話啲小朋友比較"木"我就真係唔多覺喎,當然有時班裏可能有個別一兩個比較被動,做老師嘅係咪應該引導吓佢呢?

回復 19# porporchi 的帖子

我唔係緊張,我只係講我親眼見到嘅出來,並唔係只係聽人講或估估吓。我只是好奇見你有post話之前有朋友响民生教,但你deleted咗個post又話佢剛剛進入民生教?其實作為一位幼師,點都唔應該用"木"形容個小朋友。最後我真係只聽人形容KV學生"叻"或"勁",而無聽過佢哋"木"囉。

回復 41# porporchi 的帖子

(請想像係溫柔語氣)有吖,响你delete嗰個post度有詳盡咁寫你朋友剛剛入咗民幼教、、、,不過你可能寫錯年份啦!但你真係有咁寫架!重有你朋友可能敘述得唔清楚,因為民幼老師係合約形式,所以唔會教幾個月就走的。(我並無惡意,只係將我所知嘅寫出嚟,以上資料係我向學校查詢得知的)

回復 50# tsobaba 的帖子

哈哈!我都知係邊個啦!

回復 52# porporchi 的帖子

我諗我識嗰個係你對上話佢做緊housewife嗰個,而唔係好忙教緊playgroup嗰個吖。

回復 57# porporchi 的帖子

你等我一陣,唔准delete個post架!
‹ 上一主題|下一主題