用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 民生為何已變質?
樓主: kellypapa
go

民生為何已變質? [複製鏈接]

回復 5# porporchi 的帖子

我個小朋友响民生讀緊K2,咁耐我都無見過母語係普通話嘅小朋友喎。

回復 7# tsobaba 的帖子

如果真係好似你咁講,佢真係好可悲!用家角度,民生係一間好全面嘅學校,而我最欣賞就係佢哋真係好實質咁教個小朋友,例如教水果,老師真係切開個西瓜、橙、蘋果比小朋友睇,再比小朋友摸吓啲果皮,之後我聽到有小朋友講都切開咗,不如食咗佢啦,又有好多小朋友問咗老師好多有趣嘅問題,當時我覺得啲小朋友好開心同好有學習動機,呢啲係我做家長義工時無意睇到嘅,我興幸當初選擇咗民生幼稚園。

回復 37# chongnicole 的帖子

大家應該了解吓件事先,樓主係未夠鐘入去IN但想借廁所,而唔係入咗學校而唔借比佢,其實民生個校舍真係好大,如果地下的廁所根本無可能借比樓主(廁所在班房內),因為當時interview緊,而二樓及三樓嘅厠所响樓層嘅盡頭,我諗去公園個廁所可能更快,其實當日咁多人去IN,如果各人都可自出自入,情況一定好混亂。

回復 25# marie12345 的帖子

咁你個小朋友有無去廁所吖?

回復 53# alex.siu 的帖子

小朋友只有兩歲多點解唔幫佢包條片片呢?其實今年等入班房嘅時間不多放15分鐘(好多人話唔駛等多於5分鐘),安排已經唔錯啦。至於toilet問題,如果已進入學校,學校一定會借,但我諗唔需要為咗個別幾個未夠鐘入去,而又想借廁所嘅家庭專登安排人手,因為當日已經夠忙了。至於義工家長,學校只係想家長多參與活動,從而更了解學校,並唔係想家長做免費勞工。

回復 97# sherry_wong 的帖子

我剛剛响另一個有關民生post度發現咗嗰位發表偉論嘅家長,不過今次佢唔係講民生唔借廁所唔啱,而係講佢有朋友响民生教所以唔讀云云、、、
‹ 上一主題|下一主題