用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 學之園幼稚園 青衣學之園PNB同學仔入黎傾下計
樓主: puffpuff
go

青衣學之園PNB同學仔入黎傾下計 [複製鏈接]

原帖由 一一一 於 10-10-10 00:47 發表

係呀係呀!係janjan呀!我今日都有去呀,更驚訝的是吳老師認得我呀(我當時唔係同個囡一齊的),我相信班老師真的好用心去記每一個小朋友及家長(我只見過吳老師3次) ...

佢哋真係好有heart~囝囝成日都提miss laura嫁~

原帖由 puffpuff 於 10-10-11 11:23 發表
我個囡最初返學時, 佢成日提起miss kate, 之後轉左miss laura, 佢冇咩提起里個老師,唔知係唔係佢鍾意miss kate多啲呢?

我囝囝開頭都係成日提住miss kate嫁~
轉老師之後我試下喺佢面前提miss laura,開頭都冇乜反應,但之後就主動提miss laura喇~尋日仲攞住張枱布fing下fing下咁同我講miss laura教佢哋玩呢個遊戲添~

原帖由 puffpuff 於 11-2-8 12:30 發表
我放完產假, 終於返左公司搵返條link可以繼續同PNB家長傾下計啦!

先祝大家大人小朋友都要身體健康, 笑口常開! 爸爸媽媽就財源廣進, 心想事成!

好耐冇見喇...Amanda媽媽~~~
我之前試過想搵返呢個post但搵唔到呀~~
好彩你令到個post再浮面啫~~

原帖由 puffpuff 於 11-2-8 22:11 發表
你地會參加故事爸媽嗎?

學校通知咗我參加1/4嘅教事爸爸媽媽呀~
你哋呢??

原帖由 kakacx 於 11-2-11 23:57 發表

各位媽咪你哋好呀...我個女都係讀PNB,好開心佢好鐘意間學校又結識都好多同學,我已經從學校嘅相片認識到你哋嘅小朋友.sofar 我覺得啲老師都好有愛心敎導佢哋.我個女經常提及啲同學名..AMANDA,JOYCE,MACY,YAMMY,CH ...

hello呀恩恩媽媽,我係jan媽媽呀~~
nice to meet u~~

原帖由 puffpuff 於 11-2-13 22:53 發表
恩恩學號係22嗎?

AMANDA都係英普, 下年又可以一齊做同學仔啦!

我會參加故事爸媽, 雖然唔知到時要講咩故事, 但好想參與下, 等個囡係學校見到我會開心。

...

我原本都幫Jan揀咗pm英普兼留埋位,但我發覺Jan仲未適應到pm嘅作息時間~(我都掙扎咗好耐轉定唔轉~~)
Jan朝朝7:00-8:00就起身,有時放學返嚟7:00就瞓覺~有時甚至唔食晚飯就瞓,所以上個月寫咗信比學校要求轉am粵英喇~~放完年假第一日返學學校就通知我轉咗lu~~
Jan下年唔可以同你哋一齊做同學仔添~~

原帖由 puffpuff 於 11-2-15 21:44 發表
HELLO JAN 媽媽,

你好嗎? 我都搵左好耐都搵唔返, 返到公司睇返個BOOKMARK先上到黎同你地傾計。

ok呀~你呢...湊兩個小朋友辛苦嗎??不過應該開心多過辛苦~~

原帖由 puffpuff 於 11-2-15 21:45 發表
頭兩日AMANDA冇返學, 我星期一先交, 老師已經話冇位俾我, 要等6月個轉先可以去講故事, 好失望呀!

咁即係仲有機會啦~唔洗失望~~

原帖由 puffpuff 於 11-2-15 21:51 發表
下年冇得做同學仔啦!? 不過都係小朋友既作息時間最緊要。

知道咁多人揀返pm英普,我都好唔捨得pnb嘅同學仔&家長嫁~~

原帖由 puffpuff 於 11-2-15 21:56 發表
你地會參加運動會嗎? 我同老公都會去, 我叫左老公到時參加接力賽。

參加咗喇~我都叫咗老公參加接力賽~~
我想參加埋義工嫁,不過又冇人睇住Jan,所以冇幫手呀~~

原帖由 5566xs 於 11-2-15 15:27 發表
你好! 青衣學之園係我最心儀學校, 好希望我個囡可以入到,  
請問各位家長N1 interview 要考d咩野架?  因為好擔心個囡考唔到......

interview分3part~
第一part一group小朋友一齊聽net講故事,間中會問下佢哋問題~
第二part係個別interview,同小朋友傾下計問下佢嘢,例如問佢生果名~
第三part係一group人一齊入一間房聽校長講嘢,跟住校長會問一條問題,家長可自由舉手作答~
不過3part次序有機會調轉~
希望幫到你啦~~

原帖由 5566xs 於 11-2-17 11:11 發表

多謝晒!  希望做到你地師妹  

我個囡係細B, 好擔心入唔到, 原來第一part講古仔要問問題架, 我個囡連坐定定都未必得, 仲要答問題............ ...

問題唔深,例如講講下故事問下小朋友邊隻係狗呀咁囉~~
到時可能老師講故事吸引到你囡囡坐定定呢~
加上坐唔定又唔一定唔收嘅~~
good luck to your daughter~~

原帖由 puffpuff 於 11-2-17 22:39 發表
辛苦又唔講得, 不過好攰, 相對地細佬好易攪, 係AMANDA要多D心機, EQ同口水, 我95%時間都已經俾晒佢。

咁又係...暫時嚟講細佬都係食同瞓~~
佢哋呢個年紀係每事問嫁,我每日返屋企都係主力解答Jan嘅疑難~~

原帖由 puffpuff 於 11-2-17 22:40 發表
你幾時會去講?

1/4呀~~

原帖由 puffpuff 於 11-2-17 22:42 發表
我地都好唔捨得JAN! 你會同JAN講下年K1既同學仔唔係N1時既同一班同學嗎?

未講呀~或者遲少少先講~而家同佢講佢一定問點解...點解...??

原帖由 puffpuff 於 11-2-21 22:33 發表
星期五係TEA GATHERING, 你們會出席嗎?

原本出席嫁~後來confirm咗去旅行,所以我嚟唔到喇~~
sports day見啦~~~

原帖由 puffpuff 於 11-2-22 11:15 發表
ok, 甘sports day個日見啦!

hello...好耐冇喺度傾計喇~~
嗰日茶敍我冇去到,唔知有冇傾啲咩特別嘢呢??
就嚟sports day喇,好期待呀~~

原帖由 puffpuff 於 11-3-14 22:35 發表
個日TEA GATHERING見老師個PART我都係同其他家長傾下計, 跟住校長個PART家長問下小一既野同CONCERN。

SPORTS DAY個日抽唔到玩家長接力賽, 亞囡會去參加"膠杯傳球" (唔知咩黎???) , 亞JAN係唔係都會參加同一項目?

...

Jan都係玩膠杯傳球呀~你上學校website有相睇喇,有一幅好似係Jan傳比Amanda添呀~
我哋就好好彩抽中有得玩家長老師接力賽,到時見啦~
‹ 上一主題|下一主題