用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 St. Cat VS 學之園 (LH)凱帆
go

St. Cat VS 學之園 (LH)凱帆 [複製鏈接]

原帖由 babyhappy88 於 10-8-12 19:51 發表
我囡囡原本讀LH(凱帆校) PN班, 原本都升到英普班, 不過決定升去 SC 英普班 (am), 都係名氣所累! 不過我有朋友今年喺呢兩間學校升小一, 好似都係麻麻地! SC好似冇公佈小一名單, LH就有, 如有需要, 可PM你的EMAIL給我, ...

乜唔係話LH今年考得好好咩?好多考到陳守仁及蔡繼有
"即使你是友善的,人們可能還會說你自私和動機不良,不管怎樣,你還是要友善。即使你是誠實的,人們可能還會欺負你,不管怎樣,你還是要誠實。你今天做的善事,人們明天可能就忘記,不管怎樣,你還是要做善事。” 杜麗莎修女。

原帖由 adrian_mama 於 10-9-2 12:43 發表
huba, 我有看過他們的派位,很滿意,所以我更加放心了

最後選了學之園(比較過各方面都好D,除了名氣外)
唔想小朋友要返兩間學校,(因太辛苦了)

兒子很喜歡LH校園及老師,加上又近D,省了50分鐘車程,可以休息多D!SC方面很有效率,他們說 ...

LH其實同Victoria好類似,但在discipline則較嚴緊,學術亦教得深,我估未來名氣一定有好大改善。我N1都放棄了KM揀LH。
"即使你是友善的,人們可能還會說你自私和動機不良,不管怎樣,你還是要友善。即使你是誠實的,人們可能還會欺負你,不管怎樣,你還是要誠實。你今天做的善事,人們明天可能就忘記,不管怎樣,你還是要做善事。” 杜麗莎修女。

原帖由 p_pak 於 10-9-2 17:07 發表
我的兒子是今介畢業生,女兒仍讀緊KI(英普)班.在這校裹已共渡了4年,由不知名轉至現在出名氣的學校.都無後悔揀錯!
揀學之園(凱帆)可放心去讀,是一間雙班主任活動教學,正合現興起直資學校的教學方式,在多間直資學校裹都 ...

我B而家讀N1班,請問到K1是否全部自動轉英普班?另外有冇2文3語班揀?

另外TSL,CKY,PKC, 林文燦呢d小學是否直上中學?佢地係咪行IB?中學之后會否在本地讀大學?

原帖由 p_pak 於 10-9-2 18:19 發表
Brrbaby2007~~~
PN       只有英粵班
KI-K3  可揀英粵及英普班.(建議要揀英普,真令你有意想不到收獲,我女兒剛上K1有兩星期了,她說了幾句國語.而兒子以前到K2時全班同學到說得流利英文及半咸淡國語) ,最重要是 ...

我重以為TSL有中學,o甘中學又要煩多次了。
‹ 上一主題|下一主題