用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 德望學校 (幼稚園) 德望幼稚園 - 今日可交表嘞...
樓主: Bonnie
go

德望幼稚園 - 今日可交表嘞... [複製鏈接]

原帖由 BabyHilary 於 10-11-1 15:04 發表
我9:45am去到, 見到大堂家長坐滿左好多排櫈,
估計over 100人, 大家再跟老師指示出去排隊交表。
初時只有1位職員坐counter收表,
條龍郁得好慢, 校長不斷觀察同應變,
輪到我交表嘅時候已經加到5個人享counter協助,
最 ...

請問重有冇第日in?
"即使你是友善的,人們可能還會說你自私和動機不良,不管怎樣,你還是要友善。即使你是誠實的,人們可能還會欺負你,不管怎樣,你還是要誠實。你今天做的善事,人們明天可能就忘記,不管怎樣,你還是要做善事。” 杜麗莎修女。

原帖由 winavis 於 10-11-3 14:38 發表
我今日都交0左form.
不過我真係覺得有0的痴線...
我個number 係7xx, 之後我問佢地STAFF.
7XX係唔係收0左7百幾張FORM .
之後聽人地MAMI 得知得個150 個位.
其實SCH 咁收法真係好過火...

幾多個小朋友先有一個位... 真痴 ...

舊年報HKPS N班都2000幾收唔夠100個,KM也是收百幾,連KLT Creative都有1700個applicants,如果GH得700幾applicants,我覺得唔係好過火呢
"即使你是友善的,人們可能還會說你自私和動機不良,不管怎樣,你還是要友善。即使你是誠實的,人們可能還會欺負你,不管怎樣,你還是要誠實。你今天做的善事,人們明天可能就忘記,不管怎樣,你還是要做善事。” 杜麗莎修女。

原帖由 BabyHilary 於 10-11-3 15:20 發表
第3日先得7xx算少, 唔通仲有好多人未交表?
KV同SC聽聞上年over 6000,
spk係女校都over 3000!

有冇人知德望會開幾多班?
如果30人/班, 上下午6班就180個位。

...

話晒新開都有risk架,可能有d人見到原來校長走左唔報呢

原帖由 elmolly 於 10-11-3 16:08 發表

其實, 我地今年先係risky, 到你地出年讀, 一定smooth好多, 照常理推斷, 點都好過今年, 唔會差過今年掛...

如果真係越黎越衰(touch wood), 咁就c得

當然,你睇今年報名已有好大improvement,而improvement呢樣嘢係一個continuous process,唔係一年后就事事perfect 呢。不過你好似話個代校長幾好,而且我覺得可以直上已值得試報:loveliness:

原帖由 B.B.BaBa 於 10-11-3 15:53 發表

其實關咩事呢?間學校又唔係屬於呢位校長的,佢都只係來左三幾個月,唔見得佢走會對學校的大方向有咩大影響,亦唔得佢走後間學校混亂。

仲有,而家報名係出年入學,明年都已經唔係新開啦,講 risk,應該係間間學校的 risk 都均等 ...

你唔使o甘敏感,可能我用字唔好,我唔係想唱衰佢,我都有報到,佢收我都會去讀。

原帖由 B.B.BaBa 於 10-11-3 17:00 發表
no guarantee 可以直上

o甘約有幾多%,係咪情况好差至上唔到呀

原帖由 elmolly 於 10-11-3 17:53 發表

我唔可以否認今年真係有d甩漏, 不過係睇得出學校好努力改善, 等你收到offer, 我再update你最新情況啦

多謝你呀,不過我b而家情緒上同你囡囡一樣(係第條thread見到),interview真係好冇把握了
‹ 上一主題|下一主題