用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際英文幼稚園 St. cat interview好唔開心
樓主: an~gel
go

St. cat interview好唔開心 [複製鏈接]

原帖由 sadsam 於 10-11-9 00:14 發表
Agreed with RabbitPeter~

我又分享下我今日interview既野:

1) 全程30分鐘就出返黎,比我想像中唔算快;
2) 最唔鐘意就係門口d人派傳單,"左"住人出入;
3) 起玩lego環節我本想小朋友自己發揮,可是,今天我加一對孖仔及一個小 ...

5号、6号interview完病左,係我病唔係阿B病,今日先好返d,最衰c6話報KV同SC,明明唔係自己杯茶又話報來見識吓,結果辛苦左自己。

不過都好開心SC當日好混亂阿b都可以好安靜同耐心等候,而且in KV果陣原來真係可以響唔識既人面前唱歌同玩陀螺,我為佢自豪,希望到第日in d 真係想入既kinders時有翻o甘既狀態就好了。

Btw. 有d人話in果時KV d 老師好惡但我in果個又超好人又有耐心,SC有d又話老師好nice但我in果個就好求其,我諗每間學校都有不同老師視乎你好唔好彩,大家冇需為此就話對佢地印像唔好。你in果時遇到超好人老師但將來返學有個衰老師都夠摻

Lego果part果對兄弟一定fail

"即使你是友善的,人們可能還會說你自私和動機不良,不管怎樣,你還是要友善。即使你是誠實的,人們可能還會欺負你,不管怎樣,你還是要誠實。你今天做的善事,人們明天可能就忘記,不管怎樣,你還是要做善事。” 杜麗莎修女。

原帖由 NICOLE123 於 10-11-9 09:33 發表

其實lego果part 唔係要求佢地整到幾高/要整d咩出來
只係要佢乖乖自己玩
上年我個仔 只係坐係度睇人玩 都ok啦

我in時隔離個家長猛叫高d高d連個老師都叫佢b高d高d
"即使你是友善的,人們可能還會說你自私和動機不良,不管怎樣,你還是要友善。即使你是誠實的,人們可能還會欺負你,不管怎樣,你還是要誠實。你今天做的善事,人們明天可能就忘記,不管怎樣,你還是要做善事。” 杜麗莎修女。

原帖由 sadsam 於 10-11-9 10:32 發表
就係囉,最慘係我拍住果對係孖仔黎,個老豆同阿媽車輪戰不停咁起樹講野..................

另外個女仔咩都冇咩做到,好怕羞.....佢阿媽自然心急,先至出聲,呢d情況做阿媽既當然心急,情有可原。

...

Anway, 你b響呢part都win左,冇謂激氣:loveliness:

原帖由 jackie_lau2000 於 10-11-9 17:53 發表

我囡讀緊聖家.

私校只係考到德雅, 而後補有德望

聖家非常辛苦呢!GH會否也一樣?

原帖由 kaboBB 於 10-11-11 09:13 發表
我都係in sat早上,可能早,唔駛點等.入去lego室我個仔好ok,老師都好nice.跟住去in個人,沿途d老師都好nice,好有笑容!點知入到去見老師,我個仔坐低即刻想玩枱上既野,個老師就好惡咁叫我個仔"唔好攪","你答左我先!"我個 ...

哈,有包餅都好過我b得個唔得意既sticker
‹ 上一主題|下一主題