用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 已決定比小朋友讀THINK的家長,請進入!!
樓主: luiflora
go

已決定比小朋友讀THINK的家長,請進入!! [複製鏈接]

原帖由 kiu_kiu 於 10-4-10 16:57 發表

我舊年10月係Kln Tong interview, 主要係問小朋友多, 問佢叫乜名, 有考砌pizzle, 砌高三塊積木, 俾個蘋果圖畫佢填色, 俾隻杯問佢乜黎, 用黎做乜, 叫佢請媽咪飲水, 我淨係記得咁多咋.

問家長問得好短時間咋, 問平 ...

o甘細個要考填色puzzle真係超難,你地入到Think既BB真叻叻

原帖由 luiflora 於 10-4-15 10:06 發表

但係有一個問題是:舊校舍返playgroup..習慣了又返新校舍n班....甘對於小朋友來說等於兩間學校.....做家長的點忍心見佢地哭甘多次???playgroup如不給家長陪全程,無意思囉~~只是家長舒服,小朋友根本就辛苦!!習慣了又 ...

唔好睇少你的小朋友,都係對翻果班老師同學,new campus話唔定重happy

原帖由 vivihoho 於 10-4-25 22:32 發表
hi, I am in the same situation with you and still not make the decision !! But I guess I likely to choose LH PM class

請問你為何揀LH而唔揀Think呢?除lanuage外,Think既discipline同藝術發展係咪好過LH?
‹ 上一主題|下一主題