用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 九龍塘宣小 vs St Mary
go

九龍塘宣小 vs St Mary [複製鏈接]

梗係St. Mary啦,就算程度無宣道咁深都好,話晒都一條龍,6年o既學費可慳到成廿萬,出去學乜都得啦,幾多人恨都恨唔到吖,如果你真係覺得宣小好好,咁你當初根本都唔駛再參加大抽獎,直接揀宣小咪得囉,其實家長們咁緊張,都係想搵到一間好o既小學,從而到中學條路會好行啲啫,而你今日已經搵到喇!

P.S.本人兩個囡都係讀宣小,不過依然覺得應該楝St. Mary,哈哈!

不如換個方法講,請問小朋友成績如何呢、家長有無充裕時陪小朋友溫習呢、小朋友有興趣學樂器嗎、還有時間課餘學普、英、數嗎?以我為例,一心唸住讀宣小,當兩個囡入到宣小後就連大抽獎都無參加,期望六年後係一條好漢,可以求其都會入到英中,夢想尚很遙遠,不過當中o既努力和辛苦,就足已玩死我,當然宣小的而且確係一間品德、學業都好好o既學校,小朋友喺宣小讀得好開心、學習氣氛好好、個個都爲自己學業和音樂努力... ...不過老實講讀宣小真係要花好多金錢同時間,快啲唸清楚,俾返個位其他人,唔係個個都好似你咁好彩。

K.Kung:
讚好!& 睇完你啲回答,真係「我有小小鐘意咗你」

果然大家都係宣小家長!
‹ 上一主題|下一主題