用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 Jupas 面試
發新帖回覆
樓主: kkhon
go

Jupas 面試   [複製鏈接]

fresh001 發表於 23-4-17 09:49
搭單請教一下各位前輩:
(1) 如DSE考生在沒有被邀請去某科的面試, 日後DSE成績夠分是否也有機會入到?
(2) 另 ...

現在階段面試應該係改選前既選擇,我講下改選後經驗。

我仔舊年放榜後改選,知道面試日子但無被邀請面試,打電話去問話只會見marginal case。佢就好放心因為夠分入,我見無面試當時有啲擔心啦,幸好放榜入到。

pignet88 發表於 23-5-27 09:47
回覆 YuYuMother 的帖子

咁請問其他大學, 港大或者中大,有冇interview之後有個 Email 通知, 去put them i ...

如果想入呢科正常都是要擺Band A吧?想搏其他科擺佢去Band B其實你都唔係好想入啦?

淇淇 發表於 23-7-25 22:20
YuYuMother,
可否告訴我, 邊間U, 另外, 點打去問, 妳上網找電話號碼問嗎? 洗吾洗提到學生名字:meow ...

邊間U冇乜關係,直接打去你報嗰科嘅department,website 通常有enquiry 電話號碼。問佢報咗呢一科冇收到面試通知,請問係咪會有面試?還是自己Miss咗?唔需要講名,除非佢問。通常會搵返收生嘅負責同事覆你。

叫仔女打唔好家長打,佢自己事自己負責返

淇淇 發表於 23-7-26 12:10
回覆 YuYuMother 的帖子

YuYuMother,

恭喜你。加油,平安心見就得

淇淇    發表於 23-7-26 18:04
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊