用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 Music Festival Timetable出咗喇!
樓主: violetching
go

Music Festival Timetable出咗喇! [複製鏈接]

回覆 # 的文章

有冇人知....如果在唱歌比賽, 自彈自唱 (鋼琴), 會唔會高分D.... 但冇MIC, 評判會唔會聽唔到小朋友把聲? 反而唔好呢?
;-) :-o 8-) :-? :-P :-x

hi gershwin,
阿女老師叫佢自彈自唱架....但我總覺得個琴聲蓋過佢把聲!咁點算??而且個位可能背台...更加細聲!
原帖由 gershwin 於 09-2-27 20:51 發表
唱art song點可以自彈自唱!!
"但冇MIC, 評判會唔會聽唔到小朋友把聲?" 唱LEE D歌唔使用MIC  WOR!小朋友應有support,懂得運氣, 把聲先出得遠。

hi EsmondMaMa,
咁係唔係清唱好D? 阿女第一次參加, 唔知個情況係點!個場地又未去過.....唉! 但阿女彈嗰首歌又真係彈得幾好,可惜彈琴比賽唔係尼首...
原帖由 EsmondMaMa 於 09-2-27 20:04 發表
自彈自唱 (鋼琴), 會唔會高分D
No.  It will also affect the performance.  The adjudicator cannot see your facial and body gesture.

.... 但冇MIC, 評判會唔會聽唔到小朋友把聲?
Yes, hard to hear when you  ...

Hi miss321,
我冇請人幫佢伴奏....咁點呀?

仲有點為之ART SONG?  阿女是參加5,6歲嗰D歌...咁係唔係ART SONG? 請幫幫忙...星期一就比賽..
原帖由 miss321 於 09-2-28 00:35 發表
從來冇人唱art song 會自彈自唱,不是流行曲呀....
小朋友細聲,盡量要伴奏遷就+個琴唔好開蓋。

hi EsmondMaMa,
Pls check pm!
原帖由 EsmondMaMa 於 09-2-28 12:11 發表
Is it English or Chinese?  If it is class 69, it's 2:15 Regal Riverside, I will be there on Monday.
Don't worry too much.  Only grading will be granted for this class, no placing.  Upright piano will  ...
‹ 上一主題|下一主題