用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 誠徵老師 我蠢咗比人扼錢,請老師的家長要小心
go

我蠢咗比人扼錢,請老師的家長要小心 [複製鏈接]

本人在BK揾英文女教師,之後請咗個自稱美國回流的港人,因她話自己是Full Time Job,所以要收咗錢先,我都有考慮過好唔好呢?但唸住信佢,就在3月12日(星期六)上第一堂,但在3月18日(星期五)晚佢打嚟話公司要佢上大陸做嘢冇時間幫我個女補,仲叫我比A/C No.佢入番錢比我,我當然冇比啦,知我地址、電話、名同A/C No. 點知佢做咩呀?咁我叫佢去港鐵站比,佢又話要3月24日(星期四)先得,星期三再約。我由星期三打到星期四總共幾十次都冇人聽。我係一個家庭主婦死坑死扺想揾個好老師比個女學好D英文啫,但比我隅到個衰人,真黑仔。我知可能有人話我蠢,點解會比咗錢先,但我希望寫出來就係唔想再有家長比個衰人扼,敬請小心。希望版主能將這篇放在版面可讓其他人都睇到。最後,我發誓如要比錢先上堂的一定唔會請,就算講到自己有幾好,咩教學方法都係咁話。
   0    0    0    0

多謝關心,這幾天佢電話只是「你所打的電話號碼暫時未能接通,請遲D再打過啦!」我D錢都凍過水,真冇陰功。現在要搵老師真係要上一堂比一堂錢。

好提議,每個人揾一分一毫都有血有汗,比D衰人呃真係唔抵,要捉D害群之馬出嚟先得,等佢唔洗再去呃人。

已PM給你

咁大膽,攞咗佢ID No.都夠膽呃,可否PM比我等我留意吓。
‹ 上一主題|下一主題