用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 Any comments for "Kiddie Sky English Centre"? ...
go

Any comments for "Kiddie Sky English Centre"? [複製鏈接]

我小朋友返左都有半年啦...
我自己就覺得唔錯..我其他朋友d仔囡都有讀緊呀...

佢都幾全面..writing,reading都會有....全英文上課..同埋一班唔會太多人囉...
因為我小朋友間小學唔會教grammer...
而小朋友學英文最重要打好個底...
同埋我最欣賞lee間中心會幫小朋友對功課...等小朋友自己知自己錯咩...
我之前補過個d..佢地淨係會比返個答案小朋友...無解釋...
原帖由 rebecca0113 於 10-10-20 16:57 發表
really?
可唔可以講下他們的教法? Thks

學校無巨體咁講d grammer係點用嫁...

原帖由 happyvalley 於 10-10-20 23:13 發表

唔教 Grammar 咁教乜! Creative Writing / Reading Story Books!!!

你好呀...我小朋友係返星期六3:30既班嫁...你小朋友呢?
原帖由 wmandy 於 10-10-21 10:05 發表
我小朋友在Kiddie Sky 讀了Grammer class差不多半年,我最初選這中心, 是因學費平, 所以試一試, 現在我覺得超值。 我覺得他們的教學摸式及Worksheet 做得不錯, 有淺又有深, 我小朋友在這裹學到很多英文生字及一些Gram ...

係呀係呀....我個個返黎都會同我講學左咩...最近佢學左關於halloween既生字....有時有d計分既制度...佢又會話我知佢第幾名....好開心咁

原帖由 miniFion 於 10-11-1 01:24 發表
我阿囝前星期六上左個1堂free trial lesson, 佢就要我即時報名.
我要佢講左3個優點說服我: 佢話個度全堂用英文教,佢會訓練到自己聆聽能力; 個英文程度深d, 有挑戰性; 佢仲話佢問問題要用英文, 而導師好有心機用英文 ...

其他可以好彈性...我小朋友返開星期六...
但係學校成日有活動都係星期六...所以有活動個個禮拜我會轉返星期日..總之早小小同d職員講就安排到...
原帖由 miniFion 於 10-11-3 22:53 發表
因有其他活動係星期六, 阿囝而家返星期日下午.
‹ 上一主題|下一主題