用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 交完表lu
go

交完表lu [複製鏈接]

原帖由 Yanamami 於 11-5-1 18:51 發表
平常心吧.  好運的怎樣填也有運行, 沒運氣的如何保守也會失望.

agree. 我19/4交表後, 真係有已經沒嘢好做, 有放鬆感覺, 但到了上星期開始, 時時都會發夢放榜, 但沒有發到派邊一間, 以知用平常心, 亦看得開, 唔知點解又時時發夢, 有d困擾. 仲有兩個月就放榜, 唔知仲要發幾多次. 唉!
希望可以派到心儀中學唔使叩門啦!

原帖由 ydoris 於 11-5-2 10:12 發表
係啦,老師問我想吾想再進取D?我話如果再進取D,就日日發惡夢.穩陣D,第二止到蝕,我會呢2個月安心D.就算叩門都係叩1間.如果吾係要叩多一間,真係人都癲..不過而家仲係爭扎緊... ...

阿仔係band 1頭學生, 我都放了第二志願係一間我估唔會咁多人會放第二志願嘅學校(係band 2頭/band 1尾)做止蝕, 我都覺得第二志願都應該會派到, 但都唔知點解仲時時發埋d咁嘅夢. 老師都唔同意我咁揀, 但我堅持.

原帖由 sumheima 於 11-5-4 00:27 發表

唔緊要la,我都係多口提一句姐,我自己都無改過份表;同我講個果係負責升中派位的老師朋友,佢甘講我甘聽.可能用塗改液和用筆劃兩者都可以呢!

你聽同我聽嘅係一樣.
阿仔學校的校長和老師都係話唔好用塗改液, 雖然係可以, 不過一塗要塗三份, 塗了之後就無咗過底功能, 之後就要填三次, 仲要確保唔會填這三次會有出入, 所以校長建議用畫方式去修改, 之後加簽係最好, 因為只需填一次, 唔怕三份有出入.
‹ 上一主題|下一主題