用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 唐乃勤是否真的很差?
go

唐乃勤是否真的很差? [複製鏈接]

你係葵青區 or 荃灣區?
點解你會放第一志願呢? 自己嗰區無更好的學校?

原帖由 Mcandy 於 11-5-9 22:49 發表
我係葵青區, 個女band 1尾, 早前聽唐乃勤d講座, 覺得佢前景好似好好, 因莊啟程有90%上大學, 所以選佢做跨區第一志願, 但後來老師講唔係咁好, 程度太淺, 所以要我轉返女校, 但已經太遲, 老師話唐乃勤應該已經收咗, 所 ...

我都係葵青區, 阿仔係BAND 1頭, 但我都有揀呢間學校, 放在第7志願, 我睇KHMAMA的全港排名係BAND 2頭學校, 所以都放得幾前, 我都係睇中佢同莊啟程接龍, 如果呢間學校做預科係辦得好, 我估高中時都應該無問題, 因為全港學校都係咁辦新高中學制, 現在那一間中學辦得好都係未知素, 既然已揀, 唔好太擔心啦! 我第二志願都揀咗伍若瑜啦! 咪又係BAND 1尾BAND 2頭學校, 但我派得到去我都唔會後悔. 你只係放於甲部第一志願就唔使擔心喇! 因為如果你個女係BAND 1尾, 全港就應該唔係BAND 1生, 所以甲部都應該比其他人入了, 可能無份, 但如果乙部都係第一志願就應該入緊, 你乙部係唔係放第一呢?
點解唔揀葵青英中做第一志願呢? 如果之前你都唔太了解呢間學校, 點解會放第一志願o架?
‹ 上一主題|下一主題