用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 民生 (MS) 有無家長收到信
go

民生 (MS) 有無家長收到信 [複製鏈接]

原帖由 yktso 於 10-12-13 13:13 發表
民生會唔會好似創價咁先寄左啲有Offer/Waiting的信先呢? 試過創價收信之後都怕了這種分先後寄信的方式.

我諗都係咁啦~ 我之前祟真都係咁!

原帖由 davywm 於 10-12-13 15:06 發表
今日都未收到信, 睇黎又係reject多喇!
絕望ing

hello, 又見到你喇~ 你認唔認得我呀?
我諗我都係一樣REJECT多喇~ 暫時冇一間有offer呀

原帖由 Miffy-miffy 於 10-12-13 16:29 發表
未收到.......
打咗去ms問係咪今日收到信就有offer, 收唔到等於無..... 佢話無關喎, 係按no寄喎.....但願如此啦 >_

我唔信! d interview日子都唔同嫁啦~

原帖由 alicialee1210 於 10-12-13 16:36 發表
咁你又認唔認得我呀, 我都成日見到你, 我都好絕望呀!!!!!!

我認得呀   我見D人成日話頭痛唔知讀邊間, 我覺得我個頭仲痛過佢呀

原帖由 alicialee1210 於 10-12-13 17:02 發表
大家咁話啦, 我真係好唔開心, 都唔知佢地咩收生準則, 老實說我已經喊咗幾次, 真係覺得好辛苦好似做咩都唔啱學校心水, 但又有好多人間間都有offer, 自己係咪真係衰成咁呀! ...

傻豬, 咁又唔好喊, 我最唔開心就係KV同祟真囉, 因為都幾有信心嫁, 不過算啦, 都過去左喇, touchwood如果真係冇offer, 咁我地唯有係呢幾年努力幫小朋友增值下啦, 都冇得我地choose嫁啦~   
仲有呀, 你都唔好咁唔開心呀, 我最多俾你唔開心一日咁多啦, 第二日起身就要笑番嫁喇 我地一齊努力啦

回復 84# joeyma 的帖子

宜家咁睇好似好多人都一間都冇咁~

原帖由 alicialee1210 於 10-12-13 17:25 發表
好多謝你同coco513嘅安慰, 但我真係估唔到原來搵幼稚園都可以係一場咁辛苦嘅戰役, 我由6月開始同仔仔返面試培訓班, 之前 in kv & sc 嘅一個月前, 日日都在家同佢做模擬 interview 起碼2次, 但估唔到都係得咁嘅結果,  ...

哦, 原來你有join面試班呀! 我覺得唔係因為我地好差既, 不過呢幾年競爭真係好大呀, 真係個b普通d都唔得, 係要出眾先會有offer囉.. so我地未必真係差嫁~
咁你宜家有冇d村校係手呀?

原帖由 alicialee1210 於 10-12-13 17:54 發表
依家仔仔返緊 n 班, 所以如果冇offer 咪 keep 住讀呢間 lor, 不過估唔到報10間都冇一間得.

我報左7間囉.. 結果暫時都係一樣..  我講暫時因為我相信會有waiting list call我, 我希望你都同我一樣唔好咁快放棄先呀,  我地仲有機會嫁痳~

原帖由 kittytse.ah 於 10-12-14 14:46 發表

Me, also...:(

真係我地自己先明白個感受喇><"
其實唔係因為真係一定要讀名校, 但係當報左咁多間, 一間offer都未有, 你都唔好話唔sad呀!

原帖由 kmmum 於 10-12-14 15:44 發表
講真,幾千人報, 我相信 有10% 小朋友真係 好叻,好有talnet .  我囡囡都係 10%... 係尾數上來果d..ahha

我想問你小朋友係唔係讀緊tivoli呀? 我見你有係個度留言呀~ ^^

原帖由 kmmum 於 10-12-14 16:06 發表
yesyes, 係我 ~~

我個仔都係喎, 我宜家係國際部AM- N1呀 , 唔知係唔係同學仔呢?? HAHA

原帖由 kittytse.ah 於 10-12-14 16:38 發表
5通日日同佢唱歌跳舞, 溫生字(顏色, 形狀) , 講故仔....做馬騮戲...(因平時已常常自問自答, 阿仔同阿女5係好講野) 日日返工都做緊... 放工已半死!!   

我有做足日日同佢唱歌跳舞, 溫生字(顏色, 形狀) , 講故仔....做馬騮戲. 都一樣未有OFFER

原帖由 kmmum 於 10-12-14 18:15 發表
oh. 囡囡讀caterprilla 班. 你仔仔呢 ?

仔仔係rainbow班呀, 即係MS CELIA個班呀
你會唔會升上K1呀?

原帖由 kittytse.ah 於 10-12-14 18:56 發表
My brother's son also studying at Trivoli (afternoon class) and he applied 30 schools and only 聖母 had offer...

WA~~  applied 30 SCHOOLS? 你brother真係好叻呀!比著係我, 我真係怕我會心臟病發死呀

原帖由 lebeshiu 於 10-12-16 14:18 發表
我都係依家都未收信呀, 不過我面試果日已經知道會唔收阿仔, 因為阿仔根本就唔彩個老師, 而老師亦無再番轉頭問佢野, 我就心里有數喇。

me too~! 我個仔都唔彩老師呀!

原帖由 kiukiu1010 於 10-12-17 17:17 發表
今日收到信,reject
X 2

原帖由 kiukiu1010 於 10-12-17 18:57 發表
你小朋友有OFFER未呀?我個女得一間,仲要係唔係咁想俾佢讀既一間,依家唸緊報唔報york好.
得佢宜家讀緊NURSERY既k1 offer囉~
york係唔係得番主流班咋~??
and 我諗遲d waiting list會call我掛

原帖由 summilie 於 10-12-17 21:49 發表

上年都帶阿囝IN 過2 間 (做超細仔), 都比REJECTED. 比REJECTED 都有唔開心, 但係當係練習, 熟習下個比賽環境. 今年再黎過, 以平常心應付. 最終E+ 有2 個OFFER. ...
其實都超細仔都幾好呀, 有機會再in多次~! 我都想可以咁呀
‹ 上一主題|下一主題