用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 小朋友於06/07年度升小三的家長們 - 兩年時間轉眼過,得 ...
go

小朋友於06/07年度升小三的家長們 - 兩年時間轉眼過,得閒入o黎傾吓笑 [複製鏈接]

Re: 小朋友於06/07年度升小三的家長們 - 兩年時間轉眼過,得閒入o黎傾

嘩...嘜妳地咁快呀....好...等我同大家打招呼先...haha

Re: 小朋友於06/07年度升小三的家長們 - 兩年時間轉眼過,得閒入o黎傾

原來我地都好多人喎~~~     

唉...呀仔自從病左2星期之後, 瘦到支竹咁...唉...我就食dd都肥    佢le幾日呀...唔洗返學, 我就安排佢係咁食野, 飲鮮果汁啦..食m記 ...食芝士粒粒...總知高營養都比佢食下啦!    希望有幫助啦!

頭先我打番屋企, 總算佢乖啦, 肯去練琴   

AE_bb
嘻...果然轉左個新topice唔同d喎!   
charles勁like奶類食物架, 所以佢每日可以飲到2杯奶, 食2粒芝士, 仲有食芝士包做早餐, 今日下午我會比佢游下水, 希望佢強壯番啦!    

咁妳仔like食ice-cream嗎? 如果like天氣熱咪比佢食下, 真係易d肥掛 haha...

Heidi媽
唉...咪讚佢呀...因為佢上唔到網做每日一篇先肯去練琴咋...佢放電腦第一位架...激死呀!   
妳女仲乖啦..肯專心練習!

係喎...今日除左小三學生外...所以小學生都唔洗返學喎

elainebell

妳仔仔放假喇~~有時間約charles落樓下游水啦~~一齊玩嗎!
琴日我都帶左2個仔落去游呀~~細佬玩得好開心! 不過今年泳池水冇上年咁清呀...可能轉左保養公司掛 有時間call我地啦! 比佢地2隻野一齊玩下都冇咁悶嗎!

Re: 06/07年度升小三的家長們 - 兩年時間轉眼過,得閒入o黎傾

講開營養, 我地買好多生果比小朋友食, 我咩生果都會買, 我d仔最like就係食藍草梅, 小小一盒要成廿幾蚊, 佢地真係好識食~~    有時又會買下奇異果, 有時會買鮮果汁做下午茶!   

呀仔明天返完學就開始放假喇!      

Re: 06/07年度升小三的家長們 - 兩年時間轉眼過,得閒入o黎傾

我地係食四色米架, 我同老公結婚就開始咁食法...所以大仔出世後煲粥仔都係用四色米, 唔知係咪咁, 佢日日都有得呵呢!       

Re: 06/07年度升小三的家長們 - 兩年時間轉眼過,得閒入o黎傾?笑呵呵

藍莓素對眼睛有益, 我都買D比我個囡食, 你地有無好介紹?<--yes, 我都想買黎試試呀...好唔好味架   

邊個? 邊個? 邊個撞我??? 嘻...
AE_bb原來妳...我地咁近下次約出黎食lunch啦~~   

Re: 06/07年度升小三的家長們 - 兩年時間轉眼過,得閒入o黎傾?笑呵呵

katiema
恭喜妳女女呀!      

我個仔考得一般咋, 保唔到上學期名次, 咩獎都拿唔到, 希望經過今次佢認真d啦!    

hi~~all
妳地有咩節目比仔仔女女呀? 我大仔日日訓到好遲先肯起身呀~~
今日下午大仔學完琴會同佢地睇加菲貓~~行下街咁啦...都唔知同佢地去邊?    個天又落雨~~~

肥仔媽咪
副大頭相係佢學校老師幫佢睇架...果日運動日...玩緊比賽呀!

暑假班7月冇報呀~~
都係一般d活動(游泳/普通話/英文國際音標/琴), 但每日佢肯練習學果d野...佢都好充實啦!    

8月份我幫佢報左奧數呀...一星期返三日!

LULU-MAK

嘻....咁呀女係"粥"粉"面"飯"邊個呀...幫佢梳個頭又幾似呀!
我細仔都好攪野架...一齊去睇戲...妳估佢仲咩...同妳女一樣跳舞...佢仲走佢銀幕下面跳...妳話我死未????     

肥仔媽
英文國際音標<---學左d併音...自己識睇字典讀宇架, 我仔都幾鍾意呀...可能老師教得好掛...要學足年幾架! 佢上左堂咋~~   

AE_bb & 肥仔媽咪
近花虛架...全期都幾貴...因為學足年幾嗎...但分開計...每堂$100一個鐘咋!

等我回家再send資料比妳地!

肥仔媽 & AE_bb
好啦~~咁有須要就call我啦~~   

lcf  & LuLu_mak
     恭喜恭喜有進步已經好開心啦! 飲杯     

我今日都好開心呀...
我姐姐個女女英文科全級考第一名呀~~
仲有最開心係我細細妹仔仔"英華小學"叩門成功左呀~~~5xx幾人得5個人入到...佢能夠係4個人之內, 真係好喇~~~~     

嘻...仲有呀~~~細佬幼稚園派左成績表...佢仲拿左個英文科第一名呀~~有獎座同証書架...真係開心死路~~嘻...嘻...   

肥仔媽咪
有2個叻仔同時間選出,但只能選一個, 這樣一個叻仔識人在這裡讀書, 而且住果區, 另一個叻仔沒有, 比著妳...會點選?   
我自己就覺得這樣吧!

肥仔媽咪
可能我地幾姐妹細細個都冇媽媽在身邊教導, 現做了人媽媽後, 都好希望自己仔女能夠感受到母愛. 希望所有時間都比哂佢地掛.
有時覺得現在小朋友好幸福, 要學咩開聲問下, 通常都會比佢地學, 有邊科讀得唔好, 就找些課程幫助下, 好彩, 我家幾姐妹d仔仔女女個個都好乖肯學咋!   

肥仔媽咪
知道!!!      我要話肥仔Jason佢先知架!

AE_bb
thanks!

AE_bb
咁我話得意妹妹bb個媽媽佢都記得架! thanks!   
‹ 上一主題|下一主題