用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 英華小學 2008年升小一生家長區-請進~
樓主: Easy媽咪
go

2008年升小一生家長區-請進~ [複製鏈接]

妳果個都好可愛喎:loveliness:

原文章由 Emily71 於 07-12-7 00:31 發表
Hi Easymama,

我都跟妳一樣整靚個樣先!::" />  
THANK YOU SO MUCH!

Emily:loveliness:

妳的發現帶比我地幾咁開心, 妳睇而家我幾靚女 哈哈

原文章由 berryivyee 於 07-12-7 10:04 發表
Hi,林4:
你去條link度,選你喜歡的動畫,save左佢,再去你個"觀看賬號"---"頭像"upload上去就得!試下!
http://www.baby-kingdom.com/?uid-15064-action-viewspace-itemid-8096 ...

嘻...歡迎歡迎呀
我開le到時, 真係冇想過會有咁多人架, 我真係感受le處真係變左個大家庭呀~~嘩~~

原文章由 BBMama02 於 07-12-8 15:58 發表
Easy Ma,
Tks for holding this forum and would u pls add my name to the list?  See U guys on 21st.  Nice weekend!
BBMama02

呀~~妳真係乖喇, 幫我update下, 低錫

原文章由 OJJ 於 07-12-9 22:46 發表
Hi, Easy媽咪:

真係麻煩你啦, 我們的班房係咪係要加埋:
24) 匡媽咪
25) bbhelen
26) HITOMI
27) BBMama02

:D :D :D 我們的班房真係越來越鼎盛啦!

好彩, 妳地都上黎傾下計, 我le排公司真係好忙, 不過而家又係忙完時候喇...哈哈...又可以傾餐飽喇.

21號晚我地完左落去有盍操場, 算唔算非法集會呀 27個家庭喇   

其實升小一唔洗太緊張, 因為小朋友同大人都係初初適應, 學校又點會一下子要求我地小朋友做這樣做那樣呢. 跟番妳地平時教導啦, 校長選得妳地小朋友, 相信做回平時已經足夠喇

嘻...如果有一家人係操場叫"旺旺", 我知果個一定係妳一家喇

原文章由 kerrie0201 於 07-12-9 01:24 發表
Hello , long time no see
I'm not in Hong Kong around 1/2 month
好緊張21/12之迎新家長晚會
我諗當晚一定很熱鬧
??是否用""旺旺""來相認, 我一定會用大包裝以防失散嗎!!!: : ...

相信都有小朋友等緊dbs架, 都唔出奇, 有人要退出就有人會加入啦

原文章由 小LEGO老豆 於 07-12-11 00:47 發表
忽然在想, 會唔會DBS放榜後, 呢度會少咗人?
諗下唔好鬧

小學考樂器試時, 可以自選一樣樂器演奏, 我大仔都用鋼琴考, 老師都接受. 但為將來中學的話, 鋼琴就唔當喇.

原文章由 林嗅四 於 07-12-11 10:39 發表
DICKIELAM
一音.....咁係咪唔包鋼琴架..
一定要再學多一樣其他樂器

妳仔仔現小一嗎? 應該考唱歌先. 大d先用樂器考架.   

原文章由 dickielam 於 07-12-11 11:25 發表
Easy媽, 我都唔知添, 咁點算, 亞仔一樣都未學 , 下學期要幫佢報先得喇.

yes, 學鋼琴全面好多.

原文章由 林嗅四 於 07-12-11 11:13 發表
easy媽咪
咁都好..唔使一定要咁急再學多樣,
我想佢鋼琴果方面再叻小小先比佢學埋小提琴...
而家入左yw..唔急要為佢考中學而煩住..

音樂科學木童笛果年開始, 音樂科就會用樂器考試架喇. 如果妳冇特定學其他樂器, 木童笛都可以用黎考架.

原文章由 dickielam 於 07-12-11 12:05 發表
係呀, 咁都好D, 下學期要拿拿淋比佢學樂器先得.

真係錫哂妳:loveliness: :loveliness:

原文章由 林嗅四 於 07-12-12 14:35 發表
cutiechoy
等我幫你加番個名先
班房註冊名單
1) easy媽咪
2) Pinnochio
3) Momo
4) JVC2002
5) Kyfanny
6) 林嗅四
7) EvaFong88
8) Kkboy
9) Longlongmom
10) Leonard7007
11) Kanba
12) Gracechung
13) Leg ...

妳地唔好睇小飯堂魔力 , 只係張飯單佢地仲專心過做功課, 有成4個餐比佢地選擇. 我仔最like"c"餐, 因為好似食小食咁

學校每年都好須要一班家長義工幫手架, 妳地有時間參與, 會多一點睇到小朋友在校情況, 實在難忘呀

至於21號晚 成大班人去操場, 好難低調喎 我仲好想同d小朋友影大合照呀:loveliness: :loveliness: 等佢地將來睇番好得意呀

其實多謝妳分享就真, 我大仔已是四年班, 他讀小一時跟現在唔同哂, 我仲要多多有煩妳去解答架:loveliness:

原文章由 dickielam 於 07-12-12 15:58 發表
sorry, 會否搭訕太多.

加油呀, 仲有成大半年, 可能呀仔到時食得好好呢, le年就多d鼓勵佢食飯啦

原文章由 lfhh 於 07-12-12 17:34 發表
Dear 010,

很多謝妳的安慰, 阿仔食飯方面真係 :cry: .....
盡力而為吧.

lfhh

:loveliness: 好! 一於影個大合照. yeah

原文章由 林嗅四 於 07-12-12 18:15 發表
影大合照好呀....
好提議

迪士尼會唔會黎le處收版權費架

原文章由 berryivyee 於 07-12-12 16:01 發表
Cutiechoy:
有冇學興趣加個頭象呀?去lei 條link睇下!
http://www.baby-kingdom.com/?uid-15064-action-viewspace-itemid-8095

dickielam:
Welcome你lei支盲公竹至o岩. ...

歡迎jjmama123加入我地大家庭(((((

原文章由 林嗅四 於 07-12-14 09:00 發表
JJMAMA123
好啦,逢等我幫你加埋個名先
班房註冊名單
1) easy媽咪
2) Pinnochio
3) Momo
4) JVC2002
5) Kyfanny
6) 林嗅四
7) EvaFong88
8) Kkboy
9) Longlongmom
10) Leonard7007
11) Kanba
12) Gracechung
...

一有le類話題太敏感喇, 所以我會選擇唔會出聲唔會去睇, 而且將d學校黎比較為咩喎.

影相緊係唔好post上黎啦, 唔好呀, 因為le d 始終係私隱呀!

原文章由 pinnochio 於 07-12-13 13:05 發表
HI Berryivyeek,

你說得對呀!最近溜覽"小一選校",發覺很多人愛將WY跟其他傳統名校作出比較,結果引來很大的迴響,有些更是不懷好意的人撩是鬥非。所以我們還是低調點,無謂令一些已經患有"眼紅症"的人發作,給他們機會大造文 ...

唔好啦. 佢地就係想用le種方法引妳地發表, 有d人好怪, 睇人互數對方, 心裡有種快感, 我就唔會比佢地利用到

舌頭是天父比我地恩物, 用多些來讚美/禱告咪仲好   

原文章由 pinnochio 於 07-12-14 12:47 發表
我都是以旁觀者心態看看,因為很容易遭一些無理取鬧的人狂插 唉......

‹ 上一主題|下一主題