用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無媽咪最尾係會揀又一村??
樓主: bbkiri
go

有無媽咪最尾係會揀又一村?? [複製鏈接]

我地in 左十幾間 得又一村同地利亞收。。。都未決定。又一村有全日 好吸引,同埋學校又真系好大

原帖由 BeBeMa1012 於 10-12-20 16:04 發表

如果又一村同地利亞, 我覺得又一村好d...

我同我屋企都系甘捻,不過爹地就死都話想個B去地利亞,因為我地住美孚,又近又方便又有英文。。。唉,好難選

原帖由 momopanpan 於 10-12-20 18:00 發表
我有又一村全日,地利亞a.m.,德信p.m.
最後揀咗又一村全日,雖然我住美孚行三分鐘就到
地利亞,但我鐘意又一村整體感覺

我都系住美孚嫁哈羅!

我都覺得又一村感覺好d,pro d 囖,地利亞好殘舊feel,好似好黃甘甘,同埋有一次我上去交野見到有d miss 其實好沒耐性,同小朋友講野幾沒禮貌,系準備放學個陣,不過又好近屋企,好方便。。。我而加送bb去太子翻兩歲班都覺得好煩。。。因為中間有兩個幾鐘要hea左距。。。又一村好難去,bb一定要坐校車,沒咪事都5想去學校囖會。。。

原帖由 momopanpan 於 10-12-22 22:55 發表
Hello! lepetitrat
你好呀,唔知我哋係咪鄰居呢?
你係咪揀咗又一村呀?
雖然地利亞對我嚟講超方便及全英文教學(學劵價錢有國際幼稚園的環境)但我覺得佢地啲老師真的麻麻,有次見到有兩個老師帶約十二個小朋友行美孚街市,帶 ...

hello ar! 我住第三期嫁!系公園遊樂場附近炸!我成日都想搵d 美孚媽咪做Friend,以前有一個好好嫁不過距搬左
我兩間都交左留位費,仲未選好邊間啊!我同你buy 地利亞個reason 都系一模一樣咯!學劵價錢有國際幼稚園既學習環境(英文),講中晒我既想法,不過某D老師態度或照顧小朋友方面真系麻麻,physical 環境又真系5太理想,本來一心捻住有D更好既選擇,無奈仔仔又5識講野,interview好輸sit...都系得依兩間好心offer比我地。。。你決定左又一村啦?

原帖由 momopanpan 於 10-12-24 12:15 發表
lepetitrat
我哋兩個個情况原來一樣呀!我個仔又係超唔識講
嘢,所以心儀嘅學校完全無份, 有啲都明知無機就唔去考例如KV咁,我都想有個美孚媽咪friend㗎,你可以pm我呀!
但我連地利亞留位費都冇交因為唔想side錢所以一有兩間 ...

我考完又一村交左留位費先考地利亞,仲記得話可能打打風學校改左時間,之後沒打風都要遲一個禮拜in地利亞,屈住要交兩間因為daddy想bb讀地利亞。。。如果又一村5收都沒得選。。。bb 5識講野真系好輸sit lor!!! 又一村直頭見距5識講野,一兩分鐘就話Byebye...一開始仲以為一定5得,之後竟然話有位,我都嚇一跳,所以成日覺得距好似來者不距
‹ 上一主題|下一主題