用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港浸信會聯會小學 香港浸信會聯會小學2008/2009年度小一家長俱樂部 ...
樓主: HelloKitty*
go

香港浸信會聯會小學2008/2009年度小一家長俱樂部 [複製鏈接]

醒目開學勳章

hello,各位:
今日大抽獎, first choose, bingo!
過兩日去註冊,先嚟呢度報到.多多指教 .

醒目開學勳章

咿,17/6 2-4pm.編班試同家長會個日期時間好似唔係咁方便.點解唔揀sat? 好彩您通知聲,提早請假(我同亞女),死啦,亞女學校18/6畢業典禮tim,唔知17/6洗唔洗採排.

醒目開學勳章

hello,googoo:
我當然記得你啦. 眨吓眼,快又到你啦.你嘅問題,DANIEL都答到你喎.係呀,你囝囝同佢細囡同班喎(RM.1)你地交流吓啦

DANIEL:
你女報普通話班同管樂團嗎?

原文章由 googoo 於 08-6-19 14:20 發表
hello, 蝦碌媽咪,
記唔記得我呀? 書櫃果個呢?
恭喜你呀!雖然我個大仔先讀緊n2 (同你囡囡同校),但浸聯會小學係我心儀學校,所以入來8下,見你囡囡入到,真戥你高興!!

我想問下呢,今年我地學校有幾多學生入到呀?有幾多係計分入?有幾多 ...

[ 本文章最後由 蝦碌媽咪 於 08-6-19 23:47 編輯 ]

醒目開學勳章

係呀,有哥哥姐姐果啲入梗.有足20分都冇行.其他係統一派位同叩門成功.
原文章由 googoo 於 08-6-20 09:24 發表
Thanks, 蝦碌媽咪! Thanks Daniel!

係咪計分入果d 都係有哥哥姐姐先得架?

Daniel, 你囡囡叫咩名? 我仔仔係 Lucas 瀚孜

醒目開學勳章

我打算係屋企同佢度好尺碼,自備軟尺去學校買,費事同佢去.重未入數呀,加加埋埋成五千幾$

原文章由 HelloKitty* 於 08-6-20 21:49 發表
您地去左恒生入數俾簿費及雜費未呀?

您地26號會唔會帶埋小朋友去學校造校服呀? 如果我地帶囝囝去學校造校服,就要向幼稚園請假了。

醒目開學勳章

你咁心水清知我哋住附近?我女將會2 號車第二個站上,呢條線有好多舊相識+ .你呢?

原文章由 HelloKitty* 於 08-6-21 23:47 發表
蝦碌媽咪 :

原來我地將會住係附近。Nice to meet you her again!

請問您小朋友係咪會搭校車? 會係邊個站上車呢?

醒目開學勳章

26號編班放榜之後,大家記得上0黎做番個list,睇吓有冇同班?可以互相照應吓.小一仔,真係成舊番薯咁架.

醒目開學勳章

1D.
另外,我今日係浸聯果條樓梯撻生魚.PETPET同手肘瘀晒.
之前坐車經過同C6講呢條樓梯都好唔安全,點知今日真係自己領嘢.六合彩又唔見我中.叫您哋啲小朋友小心,小心.

[ 本文章最後由 蝦碌媽咪 於 08-6-26 13:41 編輯 ]

醒目開學勳章

吚,同子愷一班喎.
原文章由 shadowdaniel 於 08-6-26 10:54 發表
Class A

Who can enter Class D, E?

醒目開學勳章

係囡呀.
原文章由 Elsamouse 於 08-6-26 15:11 發表
2008年浸聯小一名單:
1A:
Elsamouse - 囝囝

1B:
Shadowdaniel - 囡囡

1C:

1D:
蝦碌媽咪 - 囡囡

1E:
12H - 囝囝

[ 本文章最後由 蝦碌媽咪 於 08-6-26 15:45 編輯 ]

醒目開學勳章

好運氣.唔知點樣計?之前校長話有附帶條件,但又未知學生資料,唔知屋企係咪用母語格?

原文章由 Elsamouse 於 08-6-26 13:52 發表
蝦碌媽咪
你小朋友就好啦,入到普通話班,我囝入唔到

醒目開學勳章

多謝關心,我係樓梯坐左好耐先坐得番起身,跟住就去校務處向書記同校工反映,點知反應比我好冷淡,問候都冇句.睇阿囡份上,唔想再投訴咁多,希望在教學方面補番d印象分啦...
坐小巴係2期望過去近玻璃門側果條露天樓梯...

原文章由 卡樂媽 於 08-6-26 23:29 發表
Are you okay? Did you see the doctor? Take care!

Have you told the staff about your accident? I think the school must provide a safety enironment for our children and parents.  Where is the stairs?

...

[ 本文章最後由 蝦碌媽咪 於 08-6-26 23:46 編輯 ]

醒目開學勳章

嘩,飛鴒傳書呀!HOW ARE YOU?你囡囡有冇打"乞次"呀,我果個成日問我你哋行嘅行踪,唔知我果班另外個yoyo撞唔撞倒你哋?(佢又去咗你而家嘅所在地).
你番0黎睇吓我傷勢啦.不過,做定心理準唔好嚇親你,我同事話我隻手似成舊紫番薯.
唔緊要啦,1B都有好多老朋友.

原文章由 Fchim 於 08-6-28 23:13 發表
蝦碌媽咪:

你好一點嗎? 好多謝你26/6幫我交表, 那天是否樓梯很濕滑, 以前都曾經聽過有家長提到雨天時樓梯會濕, 咁危險, 學校都仲係未有改善, 真係擔心小朋友的安全呀!

我囡囡知道讀1B, 不是和你囡囡一班感到好失望 ...

醒目開學勳章

花海---你就好啦!

原文章由 Fchim 於 08-6-30 19:40 發表
係呀! 我現在富良野, 阿女自拍很多花話要比你囡囡睇呀!
嘩! 你真係好傷喎! 浸聯的職員竟然冇反應, 真係......!!!

醒目開學勳章

小朋友報咗名學口風琴嘅媽咪:
你哋收到第二個e-mail未?
‹ 上一主題|下一主題