教育王國

標題: 請問有冇K1I(Kent Road)家長一齊分享吓? [打印本頁]

作者: wingmommy    時間: 08-8-30 00:15     標題: 請問有冇K1I(Kent Road)家長一齊分享吓?

請問有冇K1I(Kent Road)家長一齊分享吓?

大家覺得Orientation攪得好唔好呀?我就覺得Ms. Wong及Ms. Ng都好Nice呀!
作者: tommysimmy    時間: 08-8-30 21:56

我個女K1 G 班Miss Yu  都OK
作者: AudreyMan    時間: 08-9-5 11:25

大家好! 我個女都係k1I 呀! 叫Audrey 松琛,
希望多啲家長一齊分享啦!

你哋小朋友有午睡問題呀?
我就好煩, so, today 才有心机上BK!

原帖由 wingmommy 於 08-8-30 00:15 發表
請問有冇K1I(Kent Road)家長一齊分享吓?

大家覺得Orientation攪得好唔好呀?我就覺得Ms. Wong及Ms. Ng都好Nice呀!

作者: AudreyMan    時間: 08-9-7 22:23

k1I 家長,快啲嚟啦!
作者: kittynleo    時間: 08-9-8 06:59

係咪pm呀?
我仔k1I pm (kent road)
終於有人比我問下野啦!
作者: AudreyMan    時間: 08-9-8 09:09

你仔仔坐边張枱架,坐校車?

原帖由 kittynleo 於 08-9-8 06:59 發表
係咪pm呀?
我仔k1I pm (kent road)
終於有人比我問下野啦!

作者: kittynleo    時間: 08-9-8 10:23

我住粉嶺,坐保母車的

我都唔知佢坐邊張枱,連咩組都都唔知....
作者: AudreyMan    時間: 08-9-8 10:50

住粉嶺,坐保母車要幾耐? 我住沙田, BUT 頭站要1个鐘有多,SO自己湊!

你試下形容你仔仔, 等我睇吓見唔見到!
家長就嚟冇得入CLASSROOM 啦!

原帖由 kittynleo 於 08-9-8 10:23 發表
我住粉嶺,坐保母車的

我都唔知佢坐邊張枱,連咩組都都唔知....

作者: kittynleo    時間: 08-9-8 11:28

返學耐少少,
12:20上車,放學好好多
但因呢個星期佢放早而其他學校冇放咁早的關係,
佢要等埋其他人,
所以要5:30到,
但佢話之後個時間都差唔多

我覺得可以接受啦,
因我10月尾生啦,所以都唔自己接lu
作者: AudreyMan    時間: 08-9-9 22:49

你有冇湊過佢番學, 我覺得呢班小朋友好叻 because nobody crying at first day, 好感動.
之後幾日,都係得1,2個小哭, miss wong 氹完已無事.

我小女今日回家後,對住我哋say了n次
*專心望住黑板*

又扮老師,希望唔係老師話緊佢就得嘞!

原帖由 kittynleo 於 08-9-8 11:28 發表
返學耐少少,
12:20上車,放學好好多
但因呢個星期佢放早而其他學校冇放咁早的關係,
佢要等埋其他人,
所以要5:30到,
但佢話之後個時間都差唔多

我覺得可以接受啦,
因我10月尾生啦,所以都唔自己接lu ...

作者: kittynleo    時間: 08-9-10 21:46

而家先發現今早我打個POST冇左

我今日去接左佢放學啦~
我自己搭車...仲耐過佢搭保母車....

你女女叫咩名?
等我問下佢有冇呢個小朋友先....
佢今日講左一個人名比我聽...(但係我聽唔明)
我之前見其他媽咪既小朋友有分組,
我問左佢好多次,佢都話藍色,
我今日終於都知係咩來...原來係寫住佢個名張紙

但我想問下佢地係咪日日都有得玩滑梯同餵魚?
因佢天天都係答我呢2樣...

到目前為止,佢地好似睇過3套卡通片,
飛機, BUBU 巴士同 Hello Kitty

佢係屋企都有扮老師
「全部僕低,唔準講野」
「你可以去玩玩具」

咁我問佢咩叫僕低呀?媽咪唔識wor!
跟住佢真係僕低左,對手仲Q得好實,
佢話僕低便有貼紙/野食
作者: Cecilia818    時間: 08-9-11 01:31

我个仔都是K1I, 今天他说不喜欢MS WONG, 昨天说MS Wong so angry, 还说他今天喊. 今天还不肯入课室. 哎呀, 点算呢? 今天想打电话同ms wong倾, 但电话打不通. 你们知道可不可以打比老师问吗?
我都有听他说玩滑梯和feed the fish.
今天派的工作纸要交的吗?

作者: AudreyMan    時間: 08-9-11 09:44

我個女叫Audrey 松琛,
唔係日日有魚餵 & 滑梯
我知monday餵咗,tuesday 油colour,係楊桃同(林柿),
miss wong 仲吊咗喺classroom 佈置.

我女說她是apple group, another table is " pineapple & lemon"
but I ask miss wong yesterday, 佢哋仲未分組!
哈哈哈!
I think we ask the children question, 佢哋就諗哋answer 比我哋, 我都係怕佢答咗n1啲嘢,so 忍唔住問miss wong.

原帖由 kittynleo 於 08-9-10 21:46 發表
而家先發現今早我打個POST冇左

我今日去接左佢放學啦~
我自己搭車...仲耐過佢搭保母車....

你女女叫咩名?
等我問下佢有冇呢個小朋友先....
佢今日講左一個人名比我聽...(但係我聽唔明)
我之前見其 ...

作者: AudreyMan    時間: 08-9-11 09:47

今天派的工作纸要交的吗?
I think no need, just remind your children wash hand .la......!

some mami tell me you can write down your question on paper and put inside the handbook, then the teacher will call U back!

原帖由 Cecilia818 於 08-9-11 01:31 發表
我个仔都是K1I, 今天他说不喜欢MS WONG, 昨天说MS Wong so angry, 还说他今天喊. 今天还不肯入课室. 哎呀, 点算呢? 今天想打电话同ms wong倾, 但电话打不通. 你们知道可不可以打比老师问吗?
我都有听他说玩滑梯和fee ...

作者: Cecilia818    時間: 08-9-11 11:27

My son told me that he is belong to Lemon group, and there is another apple in their class.
作者: AudreyMan    時間: 08-9-11 12:19

but I ask miss wong yesterday, 佢哋仲未分組!

原帖由 Cecilia818 於 08-9-11 11:27 發表
My son told me that he is belong to Lemon group, and there is another apple in their class.

作者: kittynleo    時間: 08-9-11 12:59

可能d小朋友見你問到便求奇答下你or
講返佢n1個陣咩組~

昨天仔仔都有講話miss wong 摺燈籠呀~
可能係掛至真
作者: kittynleo    時間: 08-9-11 13:01

原帖由 Cecilia818 於 08-9-11 01:31 發表
我都有听他说玩滑梯和fee ...

你試下寫紙仔比miss wong 啦~
佢等小朋友放左學便會打返比你架啦
作者: AudreyMan    時間: 08-9-11 23:14

你哋小朋友有午睡問題呀?
我就好煩!
作者: kittynleo    時間: 08-9-12 10:10

其實佢之前返N1有午睡,
起初都唔慣架~

下午冇得瞓,
晚上又陪我們至11點,
早上便唔肯起身...

現在開始適應到,
早上10點半起床,但有時會係保母車(回程)到瞓左
去程有冇瞓我唔知,
雖然我唔係好想佢係車度瞓,
但係又冇辦法....

BTW,我問了他是否有個小朋友叫松琛,
佢話有,我多口問佢,男仔定女仔來的?
佢答我男仔
我再作幾個名同問佢性別啦~
佢又話有,又同我老作
作者: kittynleo    時間: 08-9-12 10:16

仲有,昨天我老公睇完呢度D POST,
又問仔仔分組的問題....

佢又答我們香蕉...
我老公咪話,係咪真係有分組架?
好似真WOR~佢次次都答香蕉....

跟住...問埋佢仲有咩組呀?
蘋果組
再問
蛋糕組
再問
餅餅組
(我老公仲信緊佢)

再問
維他命C組

我老公,望下張枱....
上面有盒KWAII既維他命C.....

笑C我....原來D分組就係咁來的
作者: Cecilia818    時間: 08-9-12 15:06

Yr kid is very cute. I ask my son any more other group, this time he said Yellow group and green group, and again Lemon group and grape group. It's so funny.
BTW, I take him to schedule today, I feel that Ms. Wong is very nice. I think my son was talking about this other thing before. Miss wong said he never cry and he is quite happy in the class. And I ask him again whether he like Ms. Wong or not. He said he like so much. I feel confortable now.

作者: AudreyMan    時間: 08-9-12 20:28

有新嘢!
"月亮圓,月亮光,好像燈籠掛天上"

要舉起2隻手扮moon!
作者: kittynleo    時間: 08-9-12 21:20

仲有唱左
「吹呀 吹呀 吹個大波波(x3)
(2隻手放係口唇邊扮吹波...愈吹愈大)
小心吹破(拍一下手掌以示波波爆左)」

同埋唔知係咪今日做左燈籠呢?
佢話miss wong收左佢個燈籠
作者: Cecilia818    時間: 08-9-15 00:10

好多谢你们的分享, 等我问一下仔仔识吾识先.
作者: AudreyMan    時間: 08-9-16 17:44

心情不好呀! 阿女sick leave 咗2day la!
中秋前,淨咳,諗住sick leave 1 day & 3 day holiday,會好番.
点知啲'啖'唔識咳出嚟,今日仲有鼻水,為人為己,我諗都要休多2日.
miss wong 剛致電問候,很感激.
但真很擔心,because 已教字&教書.
作者: kittynleo    時間: 08-9-16 18:37

咁琛琛有冇睇醫生呀?
希望佢食左藥快d好返啦!

今日派左新書,好似講左2~3頁故事
但我仔成日都講到唔清唔楚
作者: AudreyMan    時間: 08-9-16 21:24

睇咗醫生la! 其實佢非常 精神, 只是咳唔出'啖' & 小小鼻水.
死啦! 1 day not go to school,已missing 咗很多.

原帖由 kittynleo 於 08-9-16 18:37 發表
咁琛琛有冇睇醫生呀?
希望佢食左藥快d好返啦!

今日派左新書,好似講左2~3頁故事
但我仔成日都講到唔清唔楚

作者: Cecilia818    時間: 08-9-18 01:40     標題: 回覆 # 的文章

希望女女快D好番啦.
今日呀仔话MISS WONG教唱"打開雪柜, 打開雪柜,有雪糕, 有雪糕, 快D囖出来, 快D囖出来, 食左距, 食左距.
今日可能响学校发脾气, 且難左个名牌, 先生好细心帮用膠纸嗤住, 以免吉亲.
哎, 又吾知搞乜鬼.
作者: AudreyMan    時間: 08-9-18 09:54

請教番學時,仲可否送入課室?
作者: Cally33    時間: 08-9-18 11:19

我想問吓本"兒童樂園"係咪日日都要帶返學校架?
作者: kittynleo    時間: 08-9-18 16:11

原帖由 Cally33 於 08-9-18 11:19 發表
我想問吓本"兒童樂園"係咪日日都要帶返學校架?

日日都要要帶架~
作者: chan888yan    時間: 08-9-18 21:06

我囡都是k1i.....叫政旻(sophia)....!!
多多指教,保持聯絡!!
作者: Cally33    時間: 08-9-18 23:39

原帖由 AudreyMan 於 08-9-18 09:54 發表
請教番學時,仲可否送入課室?

現時仍可送到課室,但通常到課室石級上等小朋友自己走進課室!!!
作者: Camom    時間: 08-9-19 00:08

原帖由 chan888yan 於 08-9-18 21:06 發表
我囡都是k1i.....叫政旻(sophia)....!!
多多指教,保持聯絡!!

Did Sophia study Cannan Nursery before?  Her Chinese name looks similar to my son's ex-classmate.
作者: kittynleo    時間: 08-9-19 10:05

昨天好像教了p.15的兒歌
我唸一句,他又接著唸了一下一句...
到「笑呵呵」時,要用雙手放係塊面度扮笑呢!
作者: wingmommy    時間: 08-9-19 10:35

o個本"兒童樂園"需要用包書膠包好嗎?之前以為本書派返屋企俾家長同小朋友一齊睇,重帖咗o的帖紙落本書o度.....

作者: icesby    時間: 08-9-19 12:04

有冇mami知道Ms. Wong 同佢哋分咗組未呢?

作者: AudreyMan    時間: 08-9-21 22:53

個心想用包書膠包好! BUT 未包已經教完!

原帖由 wingmommy 於 08-9-19 10:35 發表
o個本"兒童樂園"需要用包書膠包好嗎?之前以為本書派返屋企俾家長同小朋友一齊睇,重帖咗o的帖紙落本書o度.....

作者: AudreyMan    時間: 08-9-21 23:06

你哋小朋友有冇講"兒童樂園"的故事?
我女講時, 無論兔妹妹見到DUCK, BEAR OR SHEEP 時,
第一句都係" 你鍾唔鍾意番學吖? 硬係鍾意啦!学校有.................."

好似唔係好跟劇本,唔知會唔會自己作啲嘢入去?

作者: kittynleo    時間: 08-9-22 07:56

原帖由 AudreyMan 於 08-9-21 23:06 發表
你哋小朋友有冇講"兒童樂園"的故事?
我女講時, 無論兔妹妹見到DUCK, BEAR OR SHEEP 時,
第一句都係" 你鍾唔鍾意番學吖? 硬係鍾意啦!学校有.................."

好似唔係好跟劇本,唔知會唔會自己作啲嘢入去?

:unkno ...

我仔完全係自己作故事~
但佢冇講話" 你鍾唔鍾意番學吖?"
作者: Cecilia818    時間: 08-9-26 13:09

原帖由 icesby 於 08-9-19 12:04 發表
有冇mami知道Ms. Wong 同佢哋分咗組未呢?

衣家阿仔话自己系蓝组, 问左好多次,都系蓝组.应该分左卦.
作者: AudreyMan    時間: 08-9-26 23:33

sorry,呢幾日懶咗,無上BK.
我個豬女又話自己係星星組, 隔籬枱係月亮組!
唉!唔好意思又問miss wong 分咗組未!

我個豬女背咗幾個同學名( 唔知係咪作 )  
睇下 有冇你哋份!

謝子君(成日 講 )
毛柏言 (話坐佢隔離)
曾子俊
rachel
王+怡
作者: icesby    時間: 08-9-27 23:12

Ms.Wong已經分咗組la.
係有星星組.你個女背咗幾個同學名,其中一個係我個仔.我個仔都有講.佢o地都係星星組.
作者: Cecilia818    時間: 08-9-30 00:07     標題: 回覆 # 的文章

吓? 个友仔一日到黑都话自己蓝组, 可能又讲番以前N班. 哎!!唯有再问下.
你个女女好0力, 我仔问极都答吾出一个同学仔名.
有时做左D野, 叫我CLAP HAND, 之后他会鞠弓.好得意, 应该学校教.

作者: kittynleo    時間: 08-9-30 09:54

終於入到來....之前一直回應唔到....

藍組應該係=佢枱面寫住佢個名個張紙...
佢地用藍/黃色紙寫左小朋友個名stick係枱面度

我仔...依然堅持自己係蘋果組

你地有冇攞d字咭同佢地讀?
我仔又真係會識讀wor~(奇蹟)
中英文都認到...仲成日自己係到
bird,b..... boat, b咁不停重覆....(好嘈)

我睇其他topic話遲d會見家長,
唔知miss wong有冇提過呢?
但係我就生啦!怕去唔到添
作者: kittynleo    時間: 08-9-30 09:57

仲有....松琛媽咪,想問下你知唔知邊個係rachel?
我仔話佢好靚女....

佢只係講左呢個人名....
仲要係冇啦啦講
「rachel真係好靚女架!」
加埋佢講時個表情,真係想
作者: AudreyMan    時間: 08-10-1 12:01

miss wong 話過家長會安排在10月中至10月尾!

我都唔知邊個係rachel, 枱上貼的姓名紙已设有了.

but 你仔仔都幾搞笑, 咁快識女,如果佢以為我女係rachel就好啦!

原帖由 kittynleo 於 08-9-30 09:57 發表
仲有....松琛媽咪,想問下你知唔知邊個係rachel?
我仔話佢好靚女....

佢只係講左呢個人名....
仲要係冇啦啦講
「rachel真係好靚女架!」
加埋佢講時個表情,真係想 ...

作者: kittynleo    時間: 08-10-3 10:03

佢由早到晚隻眼都係望女仔...
有次係酒樓....咁Q我們又走...另一個女仔(約2歲)又走...
(唔識架!)佢竟然跟住人地走...
仲走去聊個女仔傾計

昨天仔仔同我講"i see a big big ball."
我係屋企都冇教佢講英文句子...
唔知係咪miss wong 教呢?
你地小朋友有冇講?
作者: kittynleo    時間: 08-10-5 19:41

有個新既同學仔名呀~
(唔好意思...又係女仔來的...)

黃舒穎(同音only)
作者: Cecilia818    時間: 08-10-6 00:15     標題: 回覆 # 的文章

我仔都好钟意睇靓女, 今日突然讲左个女仔名, 叫芷君, 第一次, 好开心, 但吾知系咪真有其人??
他一路讲自己是蓝组, 我问他除了蓝组, 还有什么组时, 他说还有女组, 原来他一直是说男组, 比他激C.
还有, 他突然见到个四字, 指住说: 呢个系中国四. 我从未教过, 一定是MS WONG教, 一, 二, 三都识.令我非常喜出望外.

作者: kittynleo    時間: 08-10-6 09:42

你仔仔又係咁呀?
呢班d男仔真係!

我昨天同佢講,你班有冇男仔架?
你有冇同男仔玩?

佢好認真咁答我:我真係鐘意靚女架,我唔鍾意男孩子
作者: Cecilia818    時間: 08-10-13 01:39

上星期五派了个floder, 我个姐姐说好带回校, 但开学日都有一个, 老师说留在家同小朋友做partice. 上周五的应该是不用带吧??老师是否只叫带回个袋仔呢?
作者: kittynleo    時間: 08-10-13 16:46

下?甚麼folder?
我沒有收到wor!
佢個art bag只有跟書的那一個小紙袋同一個手工only

今天帶了個吉的art bag回校
作者: AudreyMan    時間: 08-10-13 21:10

只須帶個吉的art bag回校!
黃色小紙袋是給家長和小孩玩情景遊戲.

原帖由 kittynleo 於 08-10-13 16:46 發表
下?甚麼folder?
我沒有收到wor!
佢個art bag只有跟書的那一個小紙袋同一個手工only

今天帶了個吉的art bag回校

作者: kittynleo    時間: 08-10-29 23:52

請問你地會唔會著halloween服飾呀?
我買了一件彊c衫...著左....
會唔會好怪?
作者: Cally33    時間: 08-10-31 00:58

原帖由 kittynleo 於 08-10-29 23:52 發表
會唔會好怪?

我嘅仔仔會著便服,反正你都買了一件彊c衫,著咗都好,其它班D家長都話會著halloween衫,點會奇怪,明天便可以見到你仔仔突出形象。
作者: AudreyMan    時間: 08-10-31 08:50

我都爭扎咗好耐,
佢初初話扮snowwhite, but I dont like
跟住問極都話唔扮.
終於昨天買了件披+ 尖帽
叫做扮少少.

原帖由 kittynleo 於 08-10-29 23:52 發表
會唔會好怪?

作者: AudreyMan    時間: 08-11-3 21:43

你仔仔係咪全身彊c衫嗰個,
我嗰日幫個女和彊c and 白雪公主影相,
U can give me your e-mail if U want the photo!

會唔會好怪?

作者: Cecilia818    時間: 08-11-13 23:31     標題: 回覆 # 的文章

HI, 松深,
我系果日响火车见到你既陸泓熹.
想问最近MS WONG有没有叫小朋友带东西返学校呢, 呀仔成日都话要带颜色纸. 乜来架?
作者: AudreyMan    時間: 08-11-15 00:18

無喎! 我差不多隔日就問佢一次MS WONG有没有叫小朋友带东西, She say 'No"
But she tell me they have '調新位' today!
'颜色纸' 係咪'馬'填色家課?

原帖由 Cecilia818 於 08-11-13 23:31 發表
HI, 松深,
想问最近MS WONG有没有叫小朋友带东西返学校呢, 呀仔成日都话要带颜色纸. 乜来架?

作者: AudreyMan    時間: 08-11-17 22:01

Hi ! 陸泓熹mami, 阿女今天說miss wong 叫小朋友带
'小狗picture'!

原帖由 Cecilia818 於 08-11-13 23:31 發表
HI, 松深,

作者: Cecilia818    時間: 08-11-18 12:00

Oh, thanks, but I'm too late to get this message. I think it will not be a problem to bring it tomorrow. Let me ask him about this tonight.
You are so clever on kid's mind. I think you are right. That is the coloring homework. That's good he can tell me about this.
作者: AudreyMan    時間: 08-11-18 14:25

我今天帶了一些dog picture, I confirm miss wong is that only bring the picture of dog,
miss wong:如果小朋友家有一些動物的圖片,可帶回來!

我個女又搞錯,等我揾啲狗揾到死!
仲有,你仔仔去咗太陽組!

原帖由 Cecilia818 於 08-11-18 12:00 發表
Oh, thanks, but I'm too late to get this message. I think it will not be a problem to bring it tomorrow. Let me ask him about this tonight.
You are so clever on kid's mind. I think you are right. Tha ...

作者: Cecilia818    時間: 08-11-19 03:33

0系, 呀仔今日都话自己太阳组, 我问松深(SORRY, 我揾吾到你个深字)同子君去左乜也组, 答案仲0系星星组.
问呀仔要带乜返学, 讲来讲去都以前带过d野.再问要吾要带相比ms wong, 他say no, 直接d问要带狗仔相, 好奇怪, 他竟然话松深要带他不要带.点解0甘奇怪??
今日啊仔吾知濑左定wee wee时整湿左, 着住條孖烟通返屋企, 真醜死怪.
你自己接送真好, 随时可以问先生野.
作者: kittynleo    時間: 08-11-20 00:35

c火....原來係帶狗狗圖片....
個衰仔仲話帶爸爸+媽咪+馬天胤圖片....
我咪比左張家庭相佢law.....
呢個仔真係
作者: Cecilia818    時間: 08-11-23 01:45

听姐姐讲, 呀仔放学同松深抖问大家几多岁, 好好笑嚄.

另外,如果想同小朋友请三日假, 是否可以在手册写就OK呢?
作者: chan888yan    時間: 08-11-27 02:33

原帖由 Camom 於 08-9-19 00:08 發表

Did Sophia study Cannan Nursery before?  Her Chinese name looks similar to my son's ex-classmate.

sorry!! camon....政旻唔係在迦南讀n1的,因為忙照顧大女,所以這麼遲回覆,,保持聯絡!!政旻最近掉了枱(去了太陽組).
作者: jumbo_mandy    時間: 08-11-27 08:37

原帖由 chan888yan 於 08-11-27 02:33 發表

sorry!! camon....政旻唔係在迦南讀n1的,因為忙照顧大女,所以這麼遲回覆,,保持聯絡!!政旻最近掉了枱(去了太陽組).

Hi, chan888yan,

唔知妳有冇印象, 我個囡"黄嘉愈"係政旻嘅N1班同學呀, ++而家讀緊K1B a.m., 同政旻係用同一個班房, 亦係Miss Wong 同 Miss Ng 教, 早在開學初期, ++亦係月亮組時(而家調左去星星組lu), 我巳見到政旻張相係++位對面, 真係好"橋", 政旻返學返成點呀? 喜歡上學嗎? ++而家仲有同N1同學"陳彥晴"&"林賀津"一齊學普通話呀, 我地保持聯絡呀!
作者: chan888yan    時間: 08-11-28 00:45

原帖由 jumbo_mandy 於 08-11-27 08:37 發表

Hi, chan888yan,

唔知妳有冇印象, 我個囡"黄嘉愈"係政旻嘅N1班同學呀, ++而家讀緊K1B a.m., 同政旻係用同一個班房, 亦係Miss Wong 同 Miss Ng 教, 早在開學初期, ++亦係月亮組時(而家調左去星星組lu), 我巳見到政 ...

HI!黃太,咁好彩同一班房,保持聯絡....check pm
作者: jumbo_mandy    時間: 08-11-28 21:51

原帖由 chan888yan 於 08-11-28 00:45 發表

HI!黃太,咁好彩同一班房,保持聯絡....check pm

chan888yan,
Please check pm too.
作者: AudreyMan    時間: 08-12-2 10:00

sorry,咁遲先上BK, 你小朋友三日假攪掂味呀?

Last monday, 松琛訓到半夜嘔, 医生話條支氣管有啲痰,所以嘔.

But, 又頭到尾,無咳,無鼻水,只是無胄口,
所以同佢喪玩咗4日
bk 都唔得閒上.

原帖由 Cecilia818 於 08-11-23 01:45 發表
听姐姐讲, 呀仔放学同松深抖问大家几多岁, 好好笑嚄.

另外,如果想同小朋友请三日假, 是否可以在手册写就OK呢?

作者: Cecilia818    時間: 08-12-2 15:21

呀仔之前都试过半夜呕, 又吾肯食野, 医生话胃炎.
去边度玩?听呀仔讲, 松深日日都无来学校.以为乜事添.
我仲未同呀仔请假, 下星期先.

作者: AudreyMan    時間: 08-12-6 23:19

我見上午班啲mami 攪咗好多聚會, 等班小朋友friend 啲, 約埋一齐玩, 同埋mami 又可互通訊息, 唔知下午班啲mami 有興趣呢?
作者: Cecilia818    時間: 08-12-8 16:35     標題: 回覆 # 的文章

好呀, 我都想交流吓.
作者: kittynleo    時間: 08-12-9 14:30

都好~
但可能要再遲少少先,因妹妹仲好細...
唔想比佢出街住
作者: AudreyMan    時間: 08-12-10 10:06

沙田mc Donald 聖誕狂歡大派對
$40- (包括一款開心樂園歺, 特別扭蛋–隻, X'mas 裝飾製作, 親子遊戲 & luckydraw ),
大人$30- 包歺

我剛聯絡了沙田區的McDonald manager , 若我們人數有 30-40人, 可破例為我們private hold 一次在--沙田希爾敦中心.

日期在19/12, because 當日是 last school date in Dec, & also birthday party in school.

請儘快回覆, 我要星期一前回覆Mc Donald.!

作者: kittynleo    時間: 08-12-11 18:57

收到了~
我同天胤都會去~

1大1小1b
但我想問下...我個手抱計唔計錢呢?
&何時比錢你?
作者: AudreyMan    時間: 08-12-11 19:52

Thankyou for your support!

Mc Donald 姐姐話不如大人$30- 只包歺,
小朋友$40- 包所有嘢!
我相信B唔計!

你凑住b嚟, 辛唔辛苦,有冇嘢可以幫手!

原帖由 kittynleo 於 08-12-11 18:57 發表
收到了~
我同天胤都會去~

1大1小1b
&何時比錢你?

作者: AudreyMan    時間: 08-12-13 09:16

AnyBody?

mc Donald 聖誕狂歡大派對
地點: 沙田希爾敦中心
日期: 19/12
時間: 6:00 - 7:30

參加同學:
----------------
Audrey 1大1小 ( k1I )
天胤 1大1小1B ( k1I )
竣皓 1大1小 ( k1I )
泳欣 1大1小 (K1L )
fgult  2大1小 (K1L )
子竣  1大1小 ( k1I )
竣軒  2大1小 (K1I)

原帖由 AudreyMan 於 08-12-10 10:06 發表
沙田mc Donald 聖誕狂歡大派對
$40- (包括一款開心樂園歺, 特別扭蛋–隻, X'mas 裝飾製作, 親子遊戲 & luckydraw ),
大人$30- 包歺

我剛聯絡了沙田區的McDonald manager , 若我們人數有 30-40人, 可破例為我們priva ...

作者: Horse-Horse    時間: 08-12-13 23:52

原帖由 AudreyMan 於 08-12-13 09:16 發表
AnyBody?

參加同學:
天胤 1大1小1B ( k1I )
竣皓 1大1小 ( k1I )
泳欣 1大1小 (K1L )
fgu ...

竣皓 2大1小
thx  :    Audrey christmas card & gift
作者: AudreyMan    時間: 08-12-17 21:08

I would like to confirm with U the X'mas party held in this coming friday!

For party running more smoothly, pls tell me which set ( happy meal ) you & your child  will order.
I will PM U my phone no. &  e-mail.

http://www.mcdonalds.com.hk/chinese/food/hm.htm

參加同學:
天胤      1大1小1B ( k1I )
竣皓      2大1小 ( k1I )
泳欣      1大1小 (K1L )
fgult      2大1小 (K1L )
子竣      1大1小 ( k1I )
竣軒      2大1小 (K1I)
chun Hei  1大1小 ( k1I )

Regards,
Audrey mami .
6122 9187

原帖由 kittynleo 於 08-12-11 18:57 發表
收到了~
我同天胤都會去~

1大1小1b
&何時比錢你?

作者: kittynleo    時間: 08-12-17 23:13

1魚柳飽+1豬柳漢堡
2粟米
2qoo提子汁

thx~

但我可能要遲少少到(可能10min),
因我仔架車17:25先返到粉嶺,
我個時先同佢地出來
作者: AudreyMan    時間: 08-12-17 23:22

其實我可唔可以凑佢喺KCR STATION ( kln tong-唔出閘/shatin )等你, 咁你唔駛咁辛苦!

原帖由 kittynleo 於 08-12-17 23:13 發表
1魚柳飽+1豬柳漢堡
2粟米
2qoo提子汁

thx~

但我可能要遲少少到(可能10min),
因我仔架車17:25先返到粉嶺,
我個時先同佢地出來

作者: kittynleo    時間: 08-12-18 10:58

唔駛~
我其實唔想4點咁早出去接大仔放學,
跟住同個細既係條街到行啫
(始終都係細,我都唔係好想佢出咁多街)
所以咪寧願等佢返來先直接同埋個細一齊去
作者: Cecilia818    時間: 08-12-19 02:21

sorry for my late.

Did you count Luk Wang Hei? As I told you, I can't join due to company annual dinner at 19th night. I will ask my maid to take Wang Hei to Mc'd. I really want to join but no way.
Pls. help to reserve below for Wang hei:
鱼柳包+暑饼+COOL.
作者: AudreyMan    時間: 09-3-15 21:08

K1I mummy, 番來啦!
作者: babyrice    時間: 09-3-18 00:01

作者: Horse-Horse    時間: 09-3-18 01:28

原帖由 babyrice 於 09-3-18 00:01 發表
大家好!我囡囡叫謝子筠(Debbie)我好少上BK, 上次去帶囡囡放學,隔離班媽咪話可以上BK搵到其他媽咪,所以咪試吓, 請多多指教!

hello!!!
未調位前我仔仔日日坐在子筠隔離,上課前仲一齊玩玩具架
作者: babyrice    時間: 09-3-18 13:14     標題: 回覆 # 的文章

作者: Horse-Horse    時間: 09-3-19 00:20

原帖由 babyrice 於 09-3-18 13:14 發表
Hi Horse-Horse,
你好, 請問仔仔叫咩名, 等我今晚問吓子筠先....

係竣皓呀
作者: babyrice    時間: 09-3-24 23:14     標題: 回覆 # 的文章

作者: babyrice    時間: 09-3-24 23:17

作者: AudreyMan    時間: 09-3-25 09:34

Hello! !我係萬松琛mami, 其實上次x'mas攪過一次,
復活節我都心思思,只怕家長或要去旅行!

原帖由 babyrice 於 09-3-24 23:17 發表
請問K1I同學復活節會唔會有聚會or function呢?

作者: kittynleo    時間: 09-4-1 11:26

都好wo
上次天胤都玩得好開心!!!
作者: AudreyMan    時間: 09-4-2 10:50

天胤mami, 上次比你隻CD啲相睇唔睇到?

Easter 想出嚟玩, 你比啲日子我, 等我試吓聯絡!

因上次見BB 很細,怕你忙, 都唔敢CONTACT 你!

原帖由 kittynleo 於 09-4-1 11:26 發表
都好wo
上次天胤都玩得好開心!!!

作者: kittynleo    時間: 09-4-2 15:04

我睇到呀~~
thank you

我11/4會同天胤去掘蛋,
明天party都會接下個仔放學等佢開心下
作者: AudreyMan    時間: 09-4-2 18:59

你就好啦! 我掘蛋報遲咗名,無得去.
你去南丫島or 愉景灣?

你去'根德K1' topic Look Look, 有mami 喺 1/5 攪咗個旅行. 我又心思 思!

原帖由 kittynleo 於 09-4-2 15:04 發表
我睇到呀~~
thank you

我11/4會同天胤去掘蛋,
明天party都會接下個仔放學等佢開心下

作者: kittynleo    時間: 09-4-3 01:55

愉景灣

我見呀...我都有心思思
但一day係野外...冇地方比我餵媽媽奶呢
所以都係放棄了
作者: Cecilia818    時間: 09-4-6 07:13

We are also too late to register the egg hunting in DB, but we will go there 11/Apr, cos many other games besides egg hunting. Wang Hei went there last yr, he wanted to play other game rather than egg hunting.

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5