用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 大埔安基司-主流班或國際班?
go

大埔安基司-主流班或國際班? [複製鏈接]

我想幫我囡囡報讀明年安基司的N班,今個星期佢地就會派form, 夠竟應該報主流班或是國際班呢?我問過大埔嘅正校及分校,正校2010年有2班主流班及1班國際班而分校只有3班國際班,係咪國際班好啲呢?正校及分校邊一間好啲呢?(我打電話去問資料時,正校的員工答得很有耐性但分校那邊的員工態度較冷淡!)
各位有經驗嘅爸媽,我係咪要一早零晨去排隊取form呢?員工話去年零晨4點已有家長到正校排隊!
請大家幫忙比些意見,唔該!
   0    0    0    0

多謝Chacomum & Pigbaby!
我打算去分校睇下環境及個receptionist(睇下佢點解咁有性格!), 但仍心大心細唔知報主流或國際班好,我擔心若國際班無廣東話聽,將來囡囡到K1 interview時若老師用廣東話問佢會唔識答。但另一方面睇,囡囡可多接觸英文及普通話,屋企人唯有多啲同佢講廣東話啦!

多謝MWFCHAN1 & pjbb! 但我想知MWFCHAN1妳仔仔係讀am或pm class呢?係咪大埔正校呀? 我希望囡囡可讀am class, 所以想知若有20位在前面排隊,入am class嘅機會有幾高。
似乎我都應該考慮主流班喎!

Thank you Silverhawk & Chacomum.

可能我好彩,去到分校見唔到個receptionist而由另一位職員答我,佢都好有耐性及禮貌。我囡囡五月出世,會讀緊N1先會interview K1,我而家打算正校及分校都報,希望入到am 班啦!
‹ 上一主題|下一主題