用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 金巴倫道迦南vs St Nicholas
go

金巴倫道迦南vs St Nicholas [複製鏈接]

我小孩讀過SN K1 K2,我覺得幾好,校長好親民,係一間愈來愈進取既學校,學校積極與各小學打好關係,無論津校定私校,都有有好多簡介會讓家長學生參與,課程也不淺,涵接小一ok,每天有大約40分鐘英文,(唔知而家有冇多到),一星期有一次show and tell,一星期兩三日有普通話,有好多要付費課外活動參加,唯獨行政麻麻地
而細嗰個本來喺迦南買咗PN d書,諗住有機會讀迦南,最終選咗另一間,我1O月去攞返d書既時候,發現佢有d中文英文書同我大嗰個d K1書一樣,即係佢PN已用K1書,都好深

H小B媽 發表於 14-11-19 14:52
請問你大嘅小朋友讀邊間k1?
就係SN咯!St Nicholas!

ozduckie 發表於 14-11-19 15:49
迦南是每日一小時英文,但是分組上,不是全班一起上一小時。SN是每日全班一起上40-45分鐘英文,每日20分鐘 ...
SN每日有普通話嗎?我兩年幾前K1係隔天先有架喎

H小B媽 發表於 14-11-19 15:11
咁如果由迦南pn轉SN k1,啲中英文書一樣的話,個小朋友咪好似重讀咁囉
我唔知而家SN K1有冇加深到喇,你知啦,有d學校好緊貼潮流架麻,人地深,佢地又深d,所以d幼稚園愈來愈深

H小B媽 發表於 14-11-19 15:11
咁如果由迦南pn轉SN k1,啲中英文書一樣的話,個小朋友咪好似重讀咁囉
其實都唔係全部書一樣,係有d啫
‹ 上一主題|下一主題