用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 初中補習心得交流區....歡迎各位發表意見^^ ...
樓主: my-baby.
go

初中補習心得交流區....歡迎各位發表意見^^ [複製鏈接]

原帖由 潮媽小巴 於 10-10-1 18:05 發表
小學時完全無補習, 只有上英文班, 自己可以教到而成績又幾好, 所以一直無搵補習.  但上到英中, 科目多左, 開始搵緊補習, 因為教佢時開始有爭吵, 同唔知用咩方式教好, 比人跟住希望對大家都好d~~:) ...

上到中學..並不是事事都可以自己"教"

小朋友開始有自己想法..你教她她也不什領情..

到頭來都同跟小朋友嘈....有爭吵

我的做法就是幫她找個好補習導師..

由導師教小朋友...返家以後再"share"一下..小朋友都會開心點

導師不是個個可以做到親身跟進....我現在總算找到一間不錯的^^

原帖由 hhma 於 10-10-3 20:03 發表
有點離題..

岩岩睇完TBB訪問樽李JUXX, 佢既一舉手一投足, 我諗我唔會比我仔去呢間野補習.....

你看的是什麼訪問? 遵x 的初中.....不敢恭維了

原帖由 rrrr 於 10-10-5 15:00 發表
Dear all Mom,

女兒剛升中二; 成績一般... 想幫佢找補習. 在荃灣區; 請問有無介紹呀?

My email :[email protected]

Many Thanks

想真的找好導師....先不要限死自己在某某地區

有無其他家長分享下..有什麼補習方式適合小朋友?
‹ 上一主題|下一主題