用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 小朋友於06/07年度升小三的家長們 - 兩年時間轉眼過,得 ...
樓主: evelyn317
go

小朋友於06/07年度升小三的家長們 - 兩年時間轉眼過,得閒入o黎傾吓笑 [複製鏈接]

Re: 小朋友於06/07年度升小三的家長們 - 兩年時間轉眼過,得閒入o黎傾

Hi,

"RESENT!" 等我都報一報到先!
我位"大少"都係升P3

大少已經開始Summer holiday!  日日都"煲"一隻Disney戲. 好free喎!
佢真係食極都唔肥,肥晒係我度     
佢已經日日milk,cornflakes,cheese cake,yogurt都係瘦到得....

elainebell

Re: 小朋友於06/07年度升小三的家長們 - 兩年時間轉眼過,得閒入o黎傾

Easy媽咪 ,

好呀! 搬左

Re: 06/07年度升小三的家長們 - 兩年時間轉眼過,得閒入o黎傾?笑呵呵

hi,

阿仔亦都揀唔中去TSA,學校真係無同佢地練習,中文oral有聽過佢講都係練過一兩次...我聽其他媽咪講學校經常比練習學生做...

大家又知唔知6月個TSA試會唔會考完之後會出result比學生呢? 學校有無開始比練習學生做呢?

我地6月6日開始考試啦! 未開始溫書呀!!!

elainebell

Re: 06/07年度升小三的家長們 - 兩年時間轉眼過,得閒入o黎傾?笑呵呵

hello,

我就幫佢報了演藝兩個Courses,一個係art programme,另一個係學點去表演巡遊,最後一堂仲會去disneyland巡遊,好特別呀~~
你地話british council好唔好? 亞仔之前k2讀過,係太多人一班,成日都睇d T.V.progamme.但小學就唔知點喇! 因為B.C. 收得好平~$2000 FOR18 hours~~

亞仔仲有兩日考完試! 話咁快就grade4...呢一年真係好快...

係呢,你地考完試會唔會派exam paper返哩? 我地無派,只係亞仔講我知錯係邊

elainebell

阿仔 exam's result出左啦~~進步唔少~~

因為之前promised佢, 如果 test & exam都有好result,就買部NDS比佢做禮物.今次係佢自己努力的成果,所以佢今次特別開心~~ 佢又話佢班同學有一半以上都係同Mummy用NDS來做禮物   
不過,我有約法三章. 我最唔鍾意d小朋友去到邊都帶住部機,任何時候都係度玩. 我要佢寫一份好似合約,promise我唔可以未得我同意下玩

考完試真舒服..下兩個星期學校係project week,佢好期待啊!  
仲有兩日阿仔就9歲啦~ 佢話去disneyland,又玩又住又食! but好可惜我book唔到buffet,只好去玩住先啦~~

elainebell
‹ 上一主題|下一主題