用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 ST.CAT 2005 K1 家長入黎傾/分享下 - 續集
樓主: TSLiu
go

ST.CAT 2005 K1 家長入黎傾/分享下 - 續集 [複製鏈接]

Re: ST.CAT 2005 K1 家長入黎傾/分享下 - 續集

HelenPoPo:
小王子聖誕course資料:
1) 22號only, 3 hrs., 10am-1pm/2-5pm, $298
2) 21-23 或 28-30號, $598 for 3 days, @3 hrs, 9:30-12:30 或 1:15-4:15
內容 : 有drama, song, dance, games, magic, comic drawing, cookery, mini-party (一半時間有外籍老師)
妳可以打電話(22734714)留位先, 到時返學先比錢!
我揀o左28-30號上午, 有興趣就一齊啦!

Yumi:
聽日開生日+聖誕party, 唔o使著校服, 帶餐盒, 叉, 名牌, 可帶健康食物與同學分享, 記得早一個鐘接放學!

Re: ST.CAT 2005 K1 家長入黎傾/分享下 - 續集

tatacat:
o係屋企附近, 價錢又ok, fit晒啦! 我都係費事個仔o係屋企無無聊聊o者!

TSLiu/chingyu:
我今日幫朋友報小王子時, 我問佢係咪可以上堂時先交錢, 佢話可以, 但如果超額時, 佢會比已交錢o既優先! 咁妳o地睇睇交唔交o左先啦!

心心:
邊個話人馬座唔會怕羞o架! 我會o架!

cherriema:
我個仔都話聖誕冇功課, 之前果張通告係話一月開始逢星期四有多本功課!

不過, HeiHei今日無端端話教o左個"門"字, 但手冊又無寫, 都唔知係唔係!

ATH:
全部都要帶!
我冇準備同佢扮咩, 因為個仔話要帶party帽, 如果準備聖誕老人衫, 又冇得戴帽, 又唔似一套, 所以都係著便服o乍!

danielboy:
Daniel向難度挑戰, 好事丫! 佢咁叻仔, 我對佢有信心o咼!
至於party, 上次都唔算好多o野帶返o黎, 一個小背囊都載得晒! 不過今次話有聖誕禮物, 我諗比多個大膠袋佢都夠晒o瓜!

報料:
阿仔話有講關於耶穌o既故事, 唔知真唔真呢?

ATH:
我個仔都係要問先講o架o乍! 呢排都唔多講, 所以我都少問lu!
要學當然學danielboy啦! 妳睇佢又蒲得又有文筆, 楂車又唔驚走失, 呢d媽咪先最得!
我都想學佢呀!

chingyu & TSLiu:
佢前兩日同我朋友講$80 o乍o咼! 果$80都唔係好願比(因為佢叫我寄cheque時都冇講), 而家仲變o左$100? 等我聽日同佢理論o下先!  

祝各位遠行o既媽咪:
玩得開心! 旅途愉快!

祝各位留港消費o既:
[size=large]聖誕快樂! 新年進步!

TSLiu & chingyu:
雖然今日冇跟埋去, 但聽我餅講話好多人(17個)!   佢話分兩組, 唔知有冇分呢?
HeiHei返o黎都話好開心, 有故事(chicken), 遊戲, 茶點同畫畫! 又話教"Happy New Year!", 不過, Miss就話佢怕羞d!
我諗Alicia & Thomas都好鍾意返o者! 不過, Thomas個同學仔就喊過o黎, 希望佢聽日會冇事啦!

chingyu:
多謝妳o既邀請, 但我31號入camp, 諗住2號(返學前)比佢抖返日, 所以下次先再join妳o地玩丫!
玩得開心d喇!

danielboy:
HeiHei之前都講過話學校有講耶穌o既故事, 所以我諗佢兩個都講得o岩! 亦証明放假冇令Daniel玩到乜都唔記得!

chingyu:
今日佢o地做唔脆o既cookies, 所以唔好期望咁大!
唔怪得Alicia一定要我拖啦! 原來妳同佢講過!  

TSLiu & chingyu:
唔o使客氣! 其實我拖住兩個都照顧唔到妳o地d細, 只係大家一齊行o者!
希望下次大家一齊再玩過!

呢輪個仔放假, 攪到我就o黎散!
趁有時間入o黎, 預祝各位:

睇o黎大家呢個假期都玩得好開心o咼!
希望新o既一年, 大家都繼續Happy, 仔仔女女更加醒醒目目!

今日報料:
1) 教"E"/"e"
2) 教"爸"字
3) 講熊仔故事
4) 堂上功課 ~ 畫橫/直線

心心:
我又唔覺得佢叻o咼! 反而覺得佢唔夠social, 所以佢好少講同學o既o野! 所以有得有失o既!
而且我諗其他小朋友都有同屋企人講學o左d 乜, 只係大家冇講出o黎o者!

danielboy:
其實Anson都未有心理準備返學, 佢尋日話我知唔開心, 因為返學返得太耐o咼, 等好耐都未放學!    

CandyBB:
我上星期問過, Hipo冇夏季校服喇! 我諗妳只可以買冬季! 而且只有尖沙咀同沙田兩間有得賣!
見到妳囝囝張大頭相, 原來同我囝囝讀N1果間一樣!

報料:
1) 兒歌 ~ "我的家"
2) 畫蛋蛋, 佢話畫o左蛋爸爸, 蛋媽媽, 蛋BB o咼
3) 教"媽"字, 仲話聽日教"公"字 (danielboy, DanDan冇講錯o咼!)
4) 新歌 ~ "我愛我的媽媽", "我愛我的爸爸"
5) "Humpty Dumpty" (P.28)

HeiHei都話唸o左兒歌, 佢唸"消防員", 本來教o左佢做埋動作, 但佢話Ms話唔o使o咼!
除o左佢, Alicia (唸"警察"), Jerry & Felix Law (兩個都唸"消防員")都唸o左o咼! 唔知係咪呢!
佢又話Ms Asha冇返, 有個新Ms!

phoebe6:
其實佢有一排都唔太講, 都係睇心情!
每個小朋友都有佢個人之處, 不過都多謝妳o既讚賞!

danielboy:
如果我係妳都會了解o下件事, 而且盡快知越好, 以免佢已經忘記o左件事!
有時我個仔講o既o野都唔可以盡信, 因為1分鐘前佢咁講, 下1分鐘又唔同, 所以就算我報o既料都只可作參考!

CandyBB:
可能成日撞見都唔出奇o添!  

chingyu:
可能HeiHei報錯料都唔定! 佢一時又話Ms Asha冇返, 一時又話有, 都唔知佢邊句真!

bbych2004:
我仔讀NBrown!
呢度都有好多青衣媽咪o架! 上次中秋都約過出o黎! 妳住葵涌定青衣? 有機會約出o黎玩o下丫!

各位:
有冇人知新年前學校會唔會攪中國服party?

danielboy:
Clarify o左件事, 妳咪可以同DanDan講返佢有咩做錯o羅! 加深佢記憶, 等佢下次唔會再犯o麻!
有時我個仔都係咁, 明知自己錯都諸多藉口!
‹ 上一主題|下一主題