用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 想問今年年尾考4級鋼琴
樓主: JENNYCHOI
go

想問今年年尾考4級鋼琴 [複製鏈接]

Hi! Jennychoi,

我小朋友的程度跟你的也一樣, 也是一樣年尾考4級, 不過老師還未開始教exam歌.

原帖由 JENNYCHOI 於 09-4-18 00:54 發表
HI, 咁多位

我自己覺得只係上堂只能彈考試d歌, 就好似呢年都係停留係呢個程度.......咁

我知道程度只有 3級, 但miss 話可以考4級......如果黎緊幾個月都係只係彈呢幾首就慘......

thanks ...

ming2,

想請問而加坊間話唔知幾多年就可以考到幾多級嗰d, 係咪佢地整係練exam曲, 而唔彈其他曲, 所以會咁快?
那就變成你所講的考完八級都依然咩都唔識呀?

原帖由 ming2 於 09-4-18 01:53 發表

到時考完個八級都依然係乜都唔識架咋

題外話, 我想問吓校際音樂節是否75分以上就有cert? 同埋張cert係咪會比返幫你報名既老師再比返學生呢? 要唔要比張分紙老師才取到呢?

我想問吓是否A, B, C裡是否還有曲可選呢?
即是有A1, A2, A3咁架?
同埋你知道邊日考未呀?

原帖由 JENNYCHOI 於 09-4-22 01:39 發表
下...仲未教...

我都差唔多彈好 A1 首歌, B3 彈左 3分1, C3彈左 1半.
SCALES 只欠MINOR SCALES, 同埋做緊 SIGHT-READING & AURAL

Thank You ming2,

死啦我臨比賽前一個月轉咗老師, 我寄咗張thank you card比個舊老師, 佢都無打過比我, 唔知佢會唔會幫我攞呢

原帖由 ming2 於 09-4-22 10:52 發表

係呀..75以上就有張証書架啦..張証書會由幫你報名0既會員去校際office度取回,你係唔需要再俾分紙老師架啦..不過就應該未有咁快有得lor...會員要分批去lor架...你預七月左右應該會有架啦.. ...
‹ 上一主題|下一主題