用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 香兒家長交流天地
樓主: hermanpapa
go

香兒家長交流天地 [複製鏈接]

係太古城地利亞上課, 一定要由地下(永安對面)那邊送小朋友入去.

如果我冇記錯, uniform只可以整套買, 不可單買件衫, 但上課時其實可只穿件衫, 襯其他褲或半截裙, 唔整套uniform穿都得! 即最緊要係件衫!

原文章由 AndyRain 於 07-11-5 15:38 硐表
hi, babygarden

咁好呀, 你又同我同班呀!! 好啦, 大家可以有個照應.  你買左uniform未呀? 我聽d家長話可以唔駛買成套, 所以都諗住只買件衫算了, 費事要換褲咁麻煩.

你知唔知地利亞係咪一定要由地下那邊入去呀? 可 ...

Hello pomama,
初二之後本是那班呢?
初二之後應是中一, 然後升中二.

如果留班請問可留幾多次?
從女女'八'回來資料, 多數一次, 好似有人兩次.

有冇聽過考試若不能通過而被要求離團呀?
小女未曾聽過, 所以唔敢答你!

原文章由 pomama 於 07-11-6 12:08 硐表
Hi cczzko:
初二之後本是那班呢?如果留班請問可留幾多次,有冇聽過考試若不能通過而被要求離團呀

Ramomo,
Your girl is so talented in singing!  

原文章由 Ramomo 於 07-11-7 13:13 硐表
濤兒,

my girl was accepted by HKCC at 培訓 class in July 2006 and was selected to attend the jump class audition in Nov 2006, during the audition, she was asked to sing songs and note / interval, the ...

有相睇啦!

2007合家歡音樂會 ─ 童夢飛翔(11月3日A場)

http://info.hkcchoir.org/gallery/071113

11月4日B, C 場仍未有得睇:-| , 我估好快都有得睇!

唔係每一位都有家長証的, 在英皇道上課, 接放學要家長証, 我估計係因要進入大廈及乘電梯.  
在太古城上課就不用家長証, 因家長不得進入學校, 老師會帶小朋友到學校大門交給家長們.
其他上課地點就唔係好清楚要唔要用家長証, 可致電香兒查詢!

原文章由 AndyRain 於 07-12-10 12:22 發表
上星期六已收到, 但係.........唔見有家長証喎???

我對仔女都好鍾意返香兒, 佢正期待開 Chritmas party 呢!

原文章由 bobo2001 於 07-12-10 12:58 發表
話咁快又一年了, 睇番阿囡張成績表, 今年佢係合唱同中國舞方面都有很大進步, 真係要多謝老師們的用心教導. 雖然上課地點唔近屋企, 個個星期都有坐車花成個鐘先去到, but 阿囡同我都好樂意同享受上課. 下星期佢地會開 ...
‹ 上一主題|下一主題