用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 播道書院 為了播道搬屋................
go

為了播道搬屋................ [複製鏈接]

近就要考慮將廣和君傲灣,尤其將廣抵住;
想住舒服D,比多少少就維景,但維景冇商場,要靠隔離都會馬尺,不過個商場收唔到電話,淨係長江旗下果間先收到,所以行耐D都唔敢;
將中就樣樣有D,食市多,保安全區之冠,但衰在位置在中間,行又唔係,搭車又唔係;
都會馬尺就No comment,比到果個價我就一定買維景.

長遠多說,將軍市中心區還有很大發展空間,對附近居民的生活有著很好的影響,相信長遠樓價會升,市區樓,郊區價,那裡找呀!

還有就是將軍澳有幾所出名的直資學校,很多像你們有質素的家長會搬入來,整個社區也人傑地靈起來.

居民質素,怎麼定義呢?那個區域居民質素較好?請指教.

用治安來量度較為合適,個人認為將軍澳治安並非特別壞或特別好.

青少年問題,起碼我住果度重未見過所謂飛仔飛女,另外我常帶仔女去玩的寶康公園(新都城隔離的一個大公園),很清潔,沒有垃圾在地上及草地上,小朋友亦可在草地上走動.

在將軍澳住了四年,很好住,暫時未有特別不滿意的地方,亦沒有令我想搬的意欲.

原文章由 Dennisk 於 07-10-3 23:41 硐表

致於市區樓,郊區價我個人就唔係好同意,至少唔係普遍性。

近年D地產商喜歡玩包裝,所以新果幾個樓盤...
但從另一方面看,反映了將軍澳的便利,不需十分鐘便到太古城,市區定新界?不同政府部門有不同定義,一般會當將軍澳為新界東內之西貢區,但警察就歸入九龍東,某地產雜誌也定將軍澳為九龍區.

原文章由 Dennisk 於 07-10-3 23:41 硐表

致於市區樓,郊區價我個人就唔係好同意,至少唔係普遍性。

近年D地產商喜歡玩包裝,所以新果幾個樓盤...
但從另一方面看,反映了將軍澳的便利,不需十分鐘便到太古城,市區定新界?不同政府部門有不同定義,一般會當將軍澳為新界東內之西貢區,但警察就歸入九龍東,某地產雜誌也定將軍澳為九龍區.
‹ 上一主題|下一主題