用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 請問有冇人知道將軍澳梁省德好? 還是陳耀星好D? ...
樓主: Jacquesl
go

請問有冇人知道將軍澳梁省德好? 還是陳耀星好D? [複製鏈接]

我都有跟我囡囡間幼稚園去參觀過陳耀星,全程有老師帶我地參觀d特別室,又同我地講解,佢地個校舍好靚,設備都幾好,d老師都好nice,我囡囡返來話一定要讀陳耀星。

相反,梁省德d老師同我地講陳耀星唔好,作為家長,我覺得好反感。

自從我囡囡讀左幼稚園,我去參觀過幾次,參觀完會收到學校資料同少少紀念品。開放日仲留低聯絡資料,不過佢地無成日打來喎,只系上次有免費課程有問我有無興趣比小朋友參加,亦無强迫我要揀佢地,覺得幾好,所以比囡囡上下佢地D課程。

呢位家長,你真系參觀過?定系只系你個朋友參觀過,你聽講?

你好似好了解梁省德,好似仲清楚過佢地D宣傳單,到底妳系校董?定家教會成員呀?咁落力宣傳,不如唔好派,搵你去講哂啦。

上次去參觀,我見到一個以前喺梁省德既老師都去左陳耀星做,大家諗下邊間好D啦    

原帖由 hellokittymimi 於 10-6-10 21:01 發表
吓, 呢位家長, 我想你是否混淆了?
我去過陳耀星參觀, 參觀後雖然有大量獎品, 但不斷收來電話騷擾, 不停打來問報邊間, 一日打來幾次(交表期間), 我諗係他們話梁省德老師唔好先, 我聽左之後十分反感!! 番屋企仲同我老 ...

我地為父母,對子女將來梗系著緊啦,參觀學校同其他家長交流下只系其中一門功課,區內學校既老師總會認得D既。
我只系睇唔過眼有人扮嘢上來唱衰其他學校同自己宣傳,影響我地D家長囉!唔怕話你知,我識得梁省德裡面既職員,邊個上來宣傳學校,心知肚明啦!:;pppp:

原帖由 hellokittymimi 於 10-6-12 22:39 發表
呢位fatbboy人兄, 我覺得你唔似家長wor, 我的而且確從同我一齊參觀陳耀星既朋友口中知道陳耀星d老師不停打電話騷擾我朋友, 最終我個朋友是不敵他們的騷擾而打去教育局投訴, 事件先至平息, 區內家長好多人都知呢件事!( ...

清者自清
‹ 上一主題|下一主題